Egyéb kategória

„Miért kenődik el a sminkem? Miért járok úgy, mint egy cirkuszi bohóc?” – avagy a hétköznapi nő tényleg sosem lehet tökéletes?

„A nő – mindenki fejében más kép pörög le a szó hallatán. A nő mindig ápolt, csinos, szorgos, de ez sohasem megy a szépsége rovására” – kezdi történetét Tamara, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Bodnár Tamara történetét olvashatjátok.

vous - 2016.12.28.
„Miért kenődik el a sminkem? Miért járok úgy, mint egy cirkuszi bohóc?” – avagy a hétköznapi nő tényleg sosem lehet tökéletes?

A nőideálunk sokszor egy modell, színésznő, énekesnő vagy tévésztár. Legtöbbször elérhetetlen, valójában ismeretlen személy. Látjuk nap mint nap a tévéképernyőn, címlapokon, és már-már elhisszük, hogy ismerjük. Gyönyörűen tipeg a vakufényben a magas sarkújában, a rászabott ruhakölteményben, akár a nap végén is. Az átlagnő ilyenkor elszomorodhat.

Nekem miért nincs ilyen csodaruhám? Miért kenődik el a sminkem a nap végére a felfokozott munkahangulatban? Miért járok úgy a nap végén a topánkámban, mint egy cirkuszi bohóc?

Mert bizony néha megesik, hogy úgy érezzük, lehetetlen feladat nőnek lenni.

Talán a szoknyánk is gyűrött, talán megszakadunk a munkában és az ezzel járó korán kelésben. Olykor megelégszünk a megszokott frizurával vagy a sminknélküliséggel, hisz sietni kell. 

hosszú haj rövid

Az igazi nőnek csak hosszú haja lehet? A frizurakultusz nyomába eredtünk

„Egy ismert pszichológus, Bagdy Emőke egyik előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy a férfiak ösztönösen a dús, hosszú hajkoronával rendelkező nőket keresik, még ha másmilyen karakterek is elrabolhatják a szívüket. Míg ma már ez az elvárás a hétköznapok szintjén enyhülni látszik, a populáris kultúrában még mindig a hosszú haj a nőiesség szimbóluma.”

A teljes cikket ITT olvashatjátok. 

Szerdai barátság

Szerdai barátság
Forrás:
Alexandra

De te, ott a gép előtt! Te csodálatos és egyedi nő!

Állj meg egy percre, hallgasd a benned szunnyadó díva szavát, kortyolj egy kis kávét, kapj új erőre! Kend fel álmaid rúzsát, mely ott lapul a neszesszeredben, rád várva. Fújj egy kis parfümöt a nyakadra, és légy az a díva, akit istenítesz. Vedd meg a ruhát, amiért a szíved szakad meg, ha ott hagyod a boltban, mondván „ez túl kihívó nekem”! Villants egy ragyogó, őszinte mosolyt a helyes férfira a közértben, a buszon vagy a munkahelyeden. Mutasd ki, ha fáj, de ne légy tehetetlen. Ne szégyelld, ha segítségre szorulsz, bátran nyúlj a segítő kézért. Ne fojtsd vissza a könnyeket egy érzelmes film után, ne rejtsd el a véleményed a párod elől. Ne mindig a salátát válaszd, olykor engedj a kísértésnek, hisz megérdemled annyi edzés után.

Forrás:
Depositphotos

Ne a kilókat számold, a lelkednek élj, s ha nem tetszik a tükörkép, légy kemény és eltökélt! Magadnak felelj meg, sohase mások elvárásainak! Vállald fel az ízlésed, a karaktered.

Szeresd magad, s rájössz, mások is így szeretnek! Ne félj az a nő lenni, aki régóta vagy. Aki ott szunnyad benned, aki néha hibázik, aki néha esetlen.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek