Egyéb kategória

5 étel, ami legyen a hűtőben szilveszter után! – pucoljátok ki a szervezeteteket velük

A legtöbbünk hűtője szilveszter után úgy néz ki, mint a Szahara, az egyetlen zöld bázis benne az a penészfolt, ami már hónapok óta ott leledzik, reménykedve, hogy jön még valami megmunkálható ebbe a jégverembe. Pedig főleg szilveszteri buli után nagyon nem mindegy, hogy mit tároltok a hűtőtökben.

vous - 2016.12.29.
5 étel, ami legyen a hűtőben szilveszter után! – pucoljátok ki a szervezeteteket velük

Gondolok itt arra, hogy a buliban elfogyasztott alkohol teljesen leterheli a májatokat, az ünnepek alatt bevitt ételmennyiség pedig az emésztéseteket vágja tropára. Ugyan elláttunk már benneteket jó pár tanáccsal, hogy hogyan éljétek túl a Karácsonyi Nagy Zabát, ha mégis átestetek a ló túloldalára, nincs még minden veszve. Vannak ugyanis élelmiszerek, amelyek segítenek regenerálódni a májatoknak és a szervezeteteknek, ezeket mindenképpen szerezzétek be még szilveszter előtt! 

Forrás:
pixabay.com

Banán

A sok alkohol felborítja a szervezetetek elektrolit-háztartását, kimeríti a kálium-készleteiteket, amit banánnal tudtok feltölteni. A banán ugyanis tele van káliummal, emellett pedig leköti a gyomorsavatokat is, így a háborgó gyomrotokat is megnyugtatja. Másnap jó, ha bedobtok pár darabot, garantáltan jobban fogjátok érezni magatokat.

Paradicsom

Ez a piros zöldség csökkenti a máj gyulladásos folyamatait, segít a detoxikálódásban. Mindegy, hogyan eszitek: turmixban, salátában, magában, csak jót tesztek vele magatoknak. Ha véletlenül több paradicsomot vennétek, az sem baj, néhány karika a szem alatti árkokra is hatékony megoldás.

Zöld tea

A zöld tea áldásos hatásairól már írtunk nektek, így talán nem újdonság ha – a hűtőben nem is – de tartotok a polcon belőle egy dobozzal. Szinte átmossa a szervezeteteket, antioxidánsai pedig serkentik a máj működését, amire lássuk be, ünnepek után szükségetek lesz.

Nyers zöldségek 

Abszolút nyersen érdemes elnyammognotok őket, de akár zöld turmixot is készíthettek belőlük. A nyers zöldségek ugyanis segítik a máj tisztító folyamatait, kéntartalmuk pedig a méregtelenítést szolgálja. Ne féljetek hát másnaposan nyuszi üzemmódban létezni, a testetek tényleg meghálálja!

zöld turmix ital egészség

Zöld turmix kávé helyett? Muhahaha!

Legalábbis a VOUS kávéfüggő Violája pont így gondolt a zöld turmixra, amikor bevállalta, hogy lemond a kedvenc fekete nedűjéről a zöld lé javára. Minden nap zöld turmixot ivott, tele volt a hűtője zöldségekkel, s hogy milyen tapasztalatokkal fejezte be a kísérletet? Itt elolvashatjátok!

Citrom

Nem igaz, hogy csak kizárólag betegségek esetén érdemes szednetek a C-vitamint, a szervezet tisztításakor is szuperhatékony lehet, ha a sárga citromot használjátok. A C-vitamin ugyanis egészen különleges dologra képes: átalakítja a mérgeket emészthető anyagokká, és segít abban is, hogy minél hamarabb távozzon a szervezetből. Ha úgy érzitek, nagyon ráfér a testetekre egy alapos pucolás, kezdjétek a napot egy pohár citromos vízzel!

Ajánlott cikkek