Bólé ital

Ünnepi koccintás alkoholmentesen – készítsetek szilveszterre józan bólét!

Ünnepekkor mindig koccintunk, általában valamilyen nemes itallal, likőrrel, pálinkával vagy egy finom borral, szilveszterkor pedig mindenképpen pezsgővel. DE! Gondoljunk azokra is, akik nem alkoholizálnak valamilyen okból, és készítsünk nekik is ünnepi italként egy nagy tál gyümölcsös bólét!

Egyetlen kortyot sem
Egyetlen kortyot sem
Forrás:
Alexandra

Ha vendégeket várunk vagy bulit rendezünk, ne feledkezzünk meg azokról sem, akik nem isznak alkoholt. Vannak, akik még egy pohárkával sem isznak, mert nem tehetik, ennek számos oka lehet. Gondoljunk elsőként a gyerekekre, akiket ugyanúgy megillet egy koccintanivaló, ne elégedjünk meg egy üveg gyerekpezsgővel vagy narancslével!

Aztán itt vannak a babát várók, sőt azok is, akik sofőrködnek, és hazaviszik majd a vendégeinket. De akadnak olyanok is, akik elvből nem fogyasztanak alkoholt, esetleg nem szeretik, vagy valamilyen gyógyszer miatt épp nem ihatnak semmilyen szeszesitalt.

Egy színes, gazdag, fűszeres bólé azért is jó választás, mert

elkészíthető alkoholmentesen, de később keverhető bele alkohol is azoknak, akik szívesebben fogyasztják így ezt az ünnepi italt.

A bólé nagyon sokféle lehet, a legkülönfélébb italokkal, gyümölcsökkel és fűszerekkel alakítható a kínálat, a kreativitásunk és persze az igényeink szerint. 

cb49ce91642ebc338f0354d898527d07f6c5a353

Csillagjegyetek elárulja, milyen koktél illik hozzátok!

Azt már tudjuk, milyen szandálhoz milyen körömlakk illik, sőt a körmeinket is párosítottuk már a koktélokhoz, most pedig a horoszkópunk mondja meg, milyen ital illik hozzánk. Tudtátok követni? Mindjárt megértitek, miről beszélek.

A cikk folytatása ITT következik.

A bólé alapja leggyakrabban bor és pezsgő, de ezt könnyedén kiválthatjuk gyümölcslével, hideg gyümölcsteával és némi szénsavas üdítővel vagy gyerekpezsgővel. Ami a gyümölcsöket illeti, használhatunk szezonális gyümölcsöket, de fagyasztott bogyósok és befőttek is kerülhetnek bele, nem is beszélve a trópusi gyümölcskonzervekről, amelyekkel egzotikusabb italokat tudunk készíteni.

Ha befőtt vagy konzerv gyümölccsel dolgozunk, akkor kalkuláljuk be a magas cukortartalmat, és ásványvízzel is hígítsuk kissé, hogy ne legyen túl tömény.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos