Egyéb kategória

Hatásos tippek, amikkel megőrizhetitek a szemeitek egészségét

Emlékeztek még arra a pillanatra, amikor először vettétek észre, hogy rosszabbul láttok? Homályosabbak voltak a távolban álldogáló emberek, a betűk egyre nehezebben olvashatók, és a fejetek is gyakran megfájdult emiatt. Úgy tartják, hogy ha nem használjuk az izmainkat, azok gyengülnek, ez pedig a szemeinkre is igaz! De a megelőzésért tehettek, például ezekkel a gyakorlatokkal.

vous - 2016.12.30.
Hatásos tippek, amikkel megőrizhetitek a szemeitek egészségét

1. Masszázs a jó látásért

Adjatok magatoknak egy szuper masszázst! Tegyétek a hüvelykujjatokat a szemzugotokhoz, majd induljatok el lágy nyomással a szemöldökötök vonalán, és tegyetek meg egy teljes kört a szemetek alatti résszel bezárólag. De figyeljetek oda arra, hogy óvatosak legyetek, mert ha fáj, akkor túl erősen csináljátok.

2. Amikor sétálni mentek

Amikor a szabadban sétáltok, próbáljatok meg minél többször a távolba tekinteni, ahelyett, hogy például a cipőtöket néznétek. Az egész napos monitorbámulás során ugyanis folyton magunk elé nézünk, nem fókuszálunk messzebb lévő tárgyakra, ami gyengíti az izmokat is.

Forrás:
pexels.com

3. Fáradt tekintet

Ismeritek azt az érzést, amikor a szemetek szinte leragad, és a tekintetetek is nagyon fáradt? Ilyenkor a legjobb megoldás – az alváson kívül, persze –, ha egy kis langyos vízzel megmossátok.

4. A répalé csodálatos hatásai

Tudtátok, hogy a répalé tele van A-vitaminnal? És azt, hogy ennek a csodálatos tulajdonságának köszönhetően a látásotokon is javíthat? Ha nagyon nehezen szokja meg a szemetek, hogy a sötétből világosba mentek, ez a csodaital gyorsan segít leküzdeni a problémát.

szem szempilla szemgolyó

Beteg a szemetek? Ilyen lelki problémák állhatnak a hátterében

A szem a lélek tükre – ebből pedig az is következik, hogy ha megbetegszik a szemünk, annak gyakran lelki problémák állhatnak a hátterében. Most összegyűjtöttem nektek, melyik szembetegség milyen problémára utalhat.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

5. Csak pislogjatok!

Sokszor azért fáj a fejünk és homályosul el a látásunk, mert nem pislogunk eleget. Általánosságban 16-20-at pislantunk egyetlen perc alatt, de van, hogy ez 6-8-ra csökken le. Ilyenkor a legjobb, ha odafigyeltek erre, és megpróbáltok minél többet pislogni, hogy ismét nedves legyen a szemetek.

Ajánlott cikkek