Egyéb kategória

3 étel, ami pikk-pakk eltünteti a pattanásaitokat!

Kevés dolog tud random pánikot kiváltani az ember lányából, mint a pattanások. Olyanok ezek, mint a gombák: ha egy megjelenik, biztosra vehetitek, hogy másnap az egész arcotok pötty-fesztivált fog tartani. A jó hír viszont az, hogy ha odafigyeltek az étkezésetekre, akkor sokat tehettek azért, hogy a pötty-fesztivál feloszoljon, helyette pedig szép, sima, tiszta arcotok legyen.

vous - 2016.12.31.
3 étel, ami pikk-pakk eltünteti a pattanásaitokat!

Nem titok, hogy a bevitt élelmiszer milyensége nagyban meghatározza, hogy a bőrötök milyen állapotban van, így célszerű minél több antioxidánst bevinnetek a szervezetetekbe, sok vizet innotok, hogy szép hidratált legyen, illetve az egészséges zsírok is sokat tehetnek a bőrötökért. Jobb kerülni az allergén ételeket, mint a tejtermékek vagy a búza. Azonban ha követitek ezt az életmódot és még mindig nem vagytok elégedettek az eredménnyel, van néhány étel, ami segíthet nektek. 

Ghí

A ghí hagyományosan tehéntejből készül, a vaj felforralása után elpárolog a nedvesség nagy része, a tejfehérje és a tejcukor kiválik, a fehérje fehér réteget képezve lesüllyed, a megolvadt vaj tetején pedig hab jelenik meg. A habot leszedve és a fehér alsó fehérjeréteget visszahagyva a középső zsiradékrétegből lesz a ghí.

A ghíben lévő zsírban oldódó vitaminok – A, D, E és K – fontos tápanyagai a bőrnek, ezekből ráadásul az átlag emberi szervezet igencsak szűkölködik. A ghí fogyasztásával nő az elasztintermelés a bőrben, ami a pattanásokat is szépen eltünteti, ráadásul kisimítja a ráncokat. Emiatt érdemes reggelente a kávétokba keverni egy kanálnyi ghít. Apropó, ezek a finomságok is sokat segítenek, ha kifejezetten sima bőrre utaztok!

Objektum doboz

Máj

A máj az egyik olyan étel, ami roskadásig tele van A-vitaminnal, ez pedig fontos szerepet játszik a bőr működési folyamataiban. Megelőzi, hogy az elhalt hámsejtek eltömítsék a pórusokat, emellett csökkenti az androgén hormon képződését, ami azért jó, mert ez a hormon felelős a pattanások kialakulásáért.

Csökkenti a faggyútermelést, és megakadályozza a zsírok oxidációját, amivel egyúttal a gyulladási folyamatokat is megszünteti. Egyetek hát sok májat, azonban arra ügyeljetek, hogy mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, fogyasszatok mellé valamilyen egészséges zsiradékot is – például ghít, tökmagolajat vagy dióolajat. Ha vashiányosok vagytok, akkor is érdemes több májat ennetek, gazdag vastartalma ugyanis feltölti a kongó raktáraitokat ebben az esetben is!

Objektum doboz

Szardínia

Ez a kis halcsomag erős pattanástalanító szer, köszönhetően a benne lévő ómega-3 zsírsavaknak, kalciumnak, szelénnek és fehérjének. Az ómega-3 zsírsavak csökkentik a gyulladást a bőrötökön, ráadásul a ráncokat is kisimítja, feszesebbé válik tőle a bőrötök.

Hajrá, mától néha kenjetek egy kis szardíniakrémet a pirítósotokra!

Ajánlott cikkek