Egyéb kategória

Ne kövessétek el ezeket a hibákat, ha egészséges hajat szeretnétek

Sokszor írtunk már arról, hogy miként hozzátok helyre a roncsolt frizurátokat. Azonban itt az ideje tisztázni azt is, hogy mivel kerüljétek el, hogy egyáltalán sérüljön a hajatok.

vous - 2016.12.31.
Ne kövessétek el ezeket a hibákat, ha egészséges hajat szeretnétek

1. Ne halogassátok a fodrászt

Hathetente vágassatok egy picit a hajatokból, így fenntarthatjátok az egészséges állapotát, nem vékonyodik és töredezik el a vége. Plusz a növekedése is felgyorsulhat.

2. Ne fésülködjetek túl sokszor

Egyrészt azért ne fésülködjetek sokszor naponta, mert azáltal sok szálat kitéphettek, másrészt pedig azért, mert így elősegítitek a hajatok zsírosodását.

3. Ne vigyétek túlzásba a copfot

Nagyon tutin néznek ki a copfok, és praktikusak is, nem lóg bele mindenbe a haj. Viszont amilyen jó, olyan rossz is, ugyanis húzza a hajhagymákat, gyengíti a haj növekedését.

copf lófarok tavasz haj természet

Kiderült: ezért fájdul meg a fejetek a copftól

A copf az egyik legszuperebb frizuratrükk arra az esetre, ha nincs sok időtök készülődni, vagy elmaradt a hajmosás. De azt észrevettétek már, hogy mire elérkezik az este, sokszor megfájdul tőle a fejetek?

Most kiderül – ebben a cikkben –, miért!

4. Ne mossatok hajat minden nap

Én meg is bolondulnék, ha minden nap mosni és szárítani kellene a hajamat. Ha nektek is hosszú a frizurátok, biztosan érzitek, miért. De nemcsak a rengeteg idő miatt nem érdemes túl gyakran tisztítani, hanem azért is, mert így veszít a hajatok a tartásából és az állapota is romlik.

5. Ne használjatok túl sok balzsamot

Jár a piros pont a balzsamnak azért, mert sokkal könnyeb kifésülni a hajat akkor, ha használjuk. Viszont jár a fekete is, mivel egy diónyinál nagyobb adag belőle már képes zsírosítani mindent. Ebből pedig jön a 4-es pont, hogy egyből meg akarjuk majd mosni.

haj frizura ápolás

Mese hajhabbal: ha a frizurátok ápolásáról van szó, legyetek szkeptikusak!

A frizura ősidők óta kifejező szereppel bír: egészségi állapotra, státuszra, anyagi helyzetre, életstílusra is utal. És ha nem mindegy, mi van a fejünkön, akkor az sem mindegy, mit teszünk vele: bár vannak megfontolandó tanácsok, azért tudni kell szelektálni is, mivel rengeteg tévhit kering a neten. Mi most tisztába rakjuk mindet!

A cikk folytatásáért kattintsatok ide.

Ajánlott cikkek