Egyéb kategória

„A cikk megjelenése napján körülbelül 20 levelet kaptam” – a kedvenc írásaink 2016-ból

Amikor ezeket a sorokat olvassátok, még valószínűleg az ágyban vagytok. Nem biztos, hogy a sajátotokban, de ez előfordul egy átmulatott szilveszter éjszaka után. Remélhetőleg nem fáj a fejetek, lesz ma időtök – ha még nem tettétek meg – egy kicsit átgondolni az elmúlt évet, újratervezni megtervezni az ideit. Mi is így tesszük a VOUS-nál. Tele vagyunk célokkal, ötletekkel, de előbb egy kicsit visszatekintünk. Most mindenki a kedvenc cikkére 2016-ból, amelyről el is mesél valami izgalmasat, hogy bepillanthassatok a kulisszák mögé is.

vous - 2017.01.01.
„A cikk megjelenése napján körülbelül 20 levelet kaptam” – a kedvenc írásaink 2016-ból

A VOUS ügyeletes anyukáját a fia öltöztette

Lilla 2016-ban számtalan cikket írt nekünk az anyaság miatt szerzett tapasztalatairól, fontos témákra hívta fel a figyelmet, amely mindenkit érint, aki nemrég szült, vagy tervezi, hogy kisbabát vállal a közeljövőben. Lányával, Bora babával is rendszeresen találkozhattatok, hiszen tavaly hétről hétre megörvendeztetett bennünket egy új szettel. Bora baba gardróbja a VOUS-n olvasható utolsó rész óta Lilla blogján és Instagram-oldalán folytatódik.

Lilla kedvenc cikke 2016-ból: Arany ékszertáska hétfőre, futónaci keddre – Öt napig a fiam volt a stylistom!

„A legjobban az tetszett, hogy mikor állított össze 1-1 szettet, kiterítette a cuccokat a nappali padlójára, ahogy tőlem is látta, amikor így fotóztam az összeállításokat. Hosszú perceket babrált ezzel: beállította a felsőt, alá az alsót, a táska pántját. Mint egy igazi stylist.”

Objektum doboz

Ancsa és a nagy kínaitea-imádat

Sokszor úgy tűnik számunkra, Ancsát nem lehet kihozni a béketűrésből. Elképesztő nyugalommal kezeli, amikor egy-egy fotózás alkalmával kritizáljuk a magunkról készült fotókat, vagy az utolsó pillanatban mondjuk le a fotózást, amit amúgy NAGYON vártunk, lehetetlennek tűnő kérésünk van egy-egy cikk képezésével kapcsolatban – például ufókat kell csinálnia a VOUS-lányokból –, elfelejtjük tájékoztatni az interjú helyszínéről, ahova fotózni jönne. Hát, nem egyszerű velünk, az biztos, de Ancsa végtelen nyugalommal állja a sarat.

És egy kulisszatitok tőlem: nemrég egy menhelyi kutya gazdija lett, így ha a nemrég nyílt stúdiójába mentek fotózkodni, akkor egy tündéri ebgyerekkel is találkozhattok.

Ancsa kedvenc cikke 2016-ból: „Olyannyira az életünk része lett a teázás, hogy még az esküvőnk témája is eköré épült”

„A cikk óta jó páran kedvet kaptak a teaiváshoz az ismerősi körömben. Ezért ha jobb lesz az idő, tuti csordában megyünk kirándulni és patakokban fog folyni a föld ízű tea. 😀 Egy kis kulisszatitok: amikor fotózom a teás képeket, mindig kihűl a teám, és mire végzek, elfogy a forró víz is a termoszból, mert addigra a többiek mind megisszák…” 

Forrás:
Molnár Anikó

Sophie és a könyvek

Hírszerkesztőnk, Sophie újságírói karrierjét egy kultportálnál kezdte, és a mai napig nagyon szívesen ír kultcikkeket. Emellett a pikánsabb témákat is simán bevállalja – volt miből válogatnia, amikor arra kértem, válassza ki a kedvenc cikkét.

Sophie kedvenc cikke 2016-ból: A top 10 könyv, amit magammal vinnék, ha világgá mennék

„Nem volt könnyű kiválasztani, hogy melyik volt idén a kedvenc cikkem, mert szinte mindegyiket nagyon szerettem. Ami egyértelműen kiemelkedik a Pál utcai fiú-s anyag, mert régen írtam kultúráról. De nagyon szerettem azt is, mikor a srácoktól kérdeztem meg, hogy milyen volt először puncit látni.

Objektum doboz

Ha mégis kell egy anyagot választanom, akkor egyértelműen 'A top 10 könyv, amit magammal vinnék, ha világgá mennék' cikk volt, mert az már szerintem azóta érlelődik bennem, mióta tudok olvasni és vannak kedvenc könyveim.

Nagyon jó érzés volt végre így egyben megosztani mindenkivel a saját, szubjektív könyvajánlómat.

Nóri stylistként is debütált

Szerkesztőnk, Engel Nóri szeptemberben újra iskolapadba ült – vagyis dehogy! A stylistképzésen nem a könyvek fölött görnyed, hanem izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat kap: üzletekbe szaladgál ruhákért és kiegészítőkért, fotózást szervez, moodboardot (a fotózáshoz készülő hangulatlap) gyárt, elsajátítja a Photoshop rejtelmeit. Nem véletlen, ha új szakmájához kapcsolódó cikket választott idei kedvencének.

Nóri kedvenc cikke 2016-ból: Férfiingből női ruha? Simán! – Kipróbáltam a neten keringő trükköket

„Azért lett ez a kedvencem, mert olyan valamit próbáltam ki benne, amiben kételkedtem. A csajok izgatottan figyelték minden mozdulatomat, hogy melyik hajtásból, kötésből milyen ruha születik. Imádtam mindegyik felsőt-ruhát, és azt, hogy teljes szettet kellett mindegyikhez kitalálnom. Szóval na, nem egy leülök és megírom cikk volt, talán pont ezért szerettem.”

Objektum doboz

Anna újra és újra szerelmes lesz

A VOUS fotósai közül Anna az, aki idén a legtöbb cikket írta. Imádjuk, hogy olyan témákat dob be, ami nekünk eszünkbe sem jutna – mindig tanulunk a cikkeiből valami újat. Anna idén elindította fotós Facebook-oldalát is, ahol egy csomó projektjéről értesülhettek – kövessétek! 🙂

Anna kedvenc cikke 2016-ból: Fényképészet és feminizmus – 5 nő fényképezőgéppel a fotográfia hajnaláról

„Nagyon szerettem kutatni hozzá, aztán megírni is. Inspiráló volt! Mindig újra és újra beleszeretek a fotográfiába, ha valami fotótöris dologról olvasok.”

Objektum doboz

Puha Andi hallássérültként bevállalta a vak vacsorát

Andit nem kell féltenetek, ha kihívásról van szó. Mindenben benne van, amire sokan nemet mondanánk. Nemcsak rendszeresen olvassuk tőle, hogy érdemes elhagyni a komfortzónánkat, de Andi példaként jár előttünk ebben.

Andi kedvenc cikke 2016-ból: „Mivel szájról olvasok, nem tudtam, hogyan fogunk kommunikálni a sötétben” – hallássérültként a Vak Bárban jártam

„Nagy kihívás volt, nagyon paráztam tőle, hogy nem fog menni, bepánikolok vagy valami. Gyakorlatilag egy tök új hallásélményt tapasztaltam meg bent,

és magamról is sokat tanultam.

Kulisszatitkok: Megpróbáltuk Tibivel – a férjemmel –, hogy ilyen körülmények között, vaksötétben mennyire működik az, hogy ő feláll a székéből, átjön hozzám és megtalálja a fejem a fejével és mennyire jön össze a csók. Hát elég nehezen. 😀 Végül nem jött össze, mert a szakállával összevissza csiklandozta az arcom, és röhögőgörcsöt kaptam. :D”

Zsófi terápiás cikkét mindenkinek ajánljuk

És akkor Zsófi egyszer csak esküvői fotósként Balin találta magát, mert a pár ott akart férjhez menni és őt kérték fel. Végigizgultuk vele a készülődést, a Facebook-oldalára posztolt fotókat látva kicsit irigykedtünk, befaltuk a furcsa finomságokat, amiket hozott, aztán el is olvashattuk, hogyan élte meg az utazást.

Zsófi kedvenc cikke 2016-ból: Balin nem az a legjobb, hogy mindenki mosolyog

„Nekem a legutóbbi élménybeszámolóm volt a kedvencem. Amikor kint voltam, csak érzeteket jegyzeteltem magamnak, azok alapján írtam meg.

Azóta ha elfáradok vagy besokallok valamitől, néha elolvasom, hogy újra átéljem a kinti élményeket. <3  

Bali

Forrás:
Hámori Zsófia

Mojzi nem csak DIY-királynő

Egyszerűen imádjuk Mojzi DIY-cikkeit, de nem csak ezek mutatják meg a tehetségét. Amikor egy nyereményjátékhoz kell fotózni, akkor képes a leglehetetlenebb tárgyakból olyan enteriőrt összeállítani, hogy a fotó alapján azt hihetnétek, a világ legdrágább stúdiójában elképesztő eszközök állnak a rendelkezésünkre, pedig csak egy kis csillám és csomagolópapír, esetleg cukorka volt a közelben.

Mojzi kedvenc cikke 2016-ból: „A legveszélyesebb dolog a konyhában az életlen kés” – Együtt főztünk egy látássérülttel

„Ehhez a cikkhez nemcsak meginterjúvolhattam Kroll Zsuzsát – aki gyermekkora óta látássérült, elképesztően vagány és baromi jó humorú valaki –, hanem főzött is nekünk egy szuperfinom csirkepörköltet, olyan ügyességgel, amit még egy látó, gyakorlott háziasszony is megirigyelne.

Évek óta terveztem, hogy egyszer majd együtt főzünk, mert biztos voltam benne, hogy egy remek pár órát fogunk közösen eltölteni a konyhában – ami így is lett. Az interjúra velem tartott Anna is, akit szintén lenyűgözött Zsuzsa személyisége, sőt a csirkepörköltje is, amit Anna azóta is rendszeresen készít, pedig előtte soha nem próbálkozott meg vele. 

Utólag is még egyszer köszönjük neki azt a csodás napot, amit vele tölthettünk. Imádtuk minden percét!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Viola szívügye a bullying

Márpedig azért, mert a saját bőrén tapasztalta meg, mennyire káros dolog. Egy fontos tanács 2017-re: ne a külseje, a Facebookja vagy Instagramja alapján ítéljetek meg másokat, hanem kérdezzétek meg, hogy vannak.

Viola kedvenc cikke 2016-ban: Ilyen az élet mínusz tizenvalahány kilóval és egy mázsás teherrel könnyebben

„A cikk megjelenése napján körülbelül 20 levelet kaptam: ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt. Kiderült, hogy sokkal több embert érint ez a fiatalkori trauma, mint gondolnánk. Ami döbbenetes volt, hogy nem egy távoli ismerősöm (aki mondjuk csak pár éve ismer) árulta el: elnézést kell kérnie, mert egy felszínes, kizárólag a külsőségekkel foglalkozó embernek gondolt – hiszen nem ismerte a történetemet.

Hihetetlen, hogy az előítéletesség ilyen mértékig van jelen a mindennapjainkban.

Hiszen ezek mind olyan emberek voltak, akik arra nem vették a fáradtságot, hogy 5 mondatot váltsanak velem, mielőtt véleményt alkotnak rólam.”

Forrás:
Molnár Viola

És végül jómagam

Több olyan cikkem volt, amelyeket nemcsak nagyon szerettem, de a visszajelzések is azt mutatták, hogy meg kellett írnom őket. Ilyen volt Pinczel Orsi cukrásszal, a Cookta.hu Nagy csokoládékönyv receptfejlesztőjével készített interjúm. De nagyon sokan írtak a gerincferdülésemmel kapcsolatos cikkem után is, és nagyon szerettem az anyukámmal és nagynénémmel készített közös cikkünket is, amelyből kiderül, milyen 45 éves kor felett külföldre költözni.

A kedvenc cikkem 2016-ból mégis ez: Fél éve nemet mondtam a fast fashion márkákra – elárulom, hogyan változott az életem

Objektum doboz

A projekt azóta is tart, külön Instagram-oldalt szenteltem neki, de ami ennél is fontosabb: olyan változásokat indított el bennem, amelyek a dühöt tenni akarássá formálják. Azt gondolom, rengeteg dolgom van, hogy megértessem, miért olyan fontos odafigyelni a vásárlásra, a fogyasztási szokásainkra, miért fontos tudatosabbá válnunk 2017-ben. A következő évem erről szól majd.

Most pedig továbblépünk, hogy 2017-ben is megható, megdöbbentő, szívszorító, kedves, izgalmas írásokkal jelentkezzünk. Tartsatok velünk továbbra is!

Ajánlott cikkek