Egyéb kategória

Fogyókúráztok? Akkor ezeket az italokat messziről kerüljétek el!

Ha fogyókúráról van szó, nektek is rögtön az étkezés ugrik be? Hogy mit szabad enni, és mit nem, mennyit, és persze mikor, így pedig nem csoda, hogy néha elfelejtjük, az italok is legalább ennyire fontosak. Most segítünk, és megmutatjuk, mit érdemes – sőt kötelező – mellőzni a diéta alatt.

vous - 2017.01.03.
Fogyókúráztok? Akkor ezeket az italokat messziről kerüljétek el!

Lefölözött tej

A Women'sHealth magazin szerint azok, akik zsírmentes vagy félig fölözött tejet isznak (utóbbi zsírtartalma 1,5–1,8%-os), könnyebben szednek fel pluszsúlyt, mint azok, akik inkább azt isszák, aminek zsírtartalma nem csökkentett. Szintén nem túl ajánlatos mandulatejet vagy rizstejet inni, bármennyire is finomak.

Jegestea

Ha fogyókúráztok, minden előre édesített jegestea (üveges vagy éttermi) egy időre tiltólistára kerül. Hiába tűnik könnyű italnak, sajnos rengeteg hozzáadott cukor van benne, így ennyi erővel akár kólát is ihatnátok. Ha mindenképpen teázni szeretnétek, olyat válasszatok, ami édesítőszerrel vagy teljesen anélkül készült.

zöld tea

Egy tea, ami nemcsak szépít, de fiatalít is

A fekete teát jól ismerjük pozitív hatása miatt: élénkít, segít a fogyásban, csökkenti a koleszterinszintet, segíti az emésztést és a szívműködést, serkenti az agyat, a rákellenes és immunerősítő hatásáról nem is beszélve. De mit tesz a szépségetekért?

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Smoothie

Azt gondoltátok, hogy a smoothie ártalmatlan, hiszen zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz? Sajnos nem mindig ez a helyzet. Ha ugyanis össze vannak mixelve, könnyen megihatjuk az egészet rövid idő alatt, ez pedig rengeteg pluszkalóriát jelent. Különösen akkor, ha sok banán, joghurt és/vagy tej van benne.

Kávés italok

Reggel egyébként is kívánjátok a kávét, a nap későbbi részében pedig az édességet, így nehéz ellenállni egy csészének. Pedig sajnos a latték, frappuccinók és ehhez hasonló italok nem tesznek jót a fogyásnak, sőt! Szakértők szerint épp ezért ilyenkor inkább feketekávét érdemes inni, nagyon kevés tejjel.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek