Egyéb kategória

Megdöbbentő teória: lehet, hogy nem is jéghegy miatt süllyedt el a Titanic

A Titanic tragédiájának szomorú történetét az egész világ ismeri – azonban lehet, hogy rosszul. Egy új teória szerint ugyanis a hajó elsüllyedését nem egy jéghegy okozta.

vous - 2017.01.03.
Megdöbbentő teória: lehet, hogy nem is jéghegy miatt süllyedt el a Titanic

A Titanic tragédiájával kapcsolatban rengeteg teória terjeng. A legutóbbi, miszerint Jack Dawson valójában csak Rose képzeletének szüleménye volt, és a valóságban nem is létezett, teljesen kiakasztotta az internetet.

Titanic

Egy új Titanic-teória, ami durván felháborította az internetet

A Titanicról számtalan teória kering, amiket már biztosan ti is hallottatok: ilyen például, hogy Jack simán túlélhette volna a katasztrófát, ha Rose ad neki egy kis helyet az ajtón, mikor a hajó elsüllyedt, és Jack a jeges vízben vacogott. Sőt, olyan elmélet is napvilágot látott, miszerint Jack időutazó volt. A legújabb teória azonban teljesen kiakasztotta az internetet…

A teljes cikket ide kattintva tudjátok elolvasni.

Vannak ugyanis bizonyítékok, melyek arra utalnak, hogy tűz miatt süllyedt el a Titanic, ami teljesen ellentmond annak, amit eddig gondoltunk. Eszerint a hajó kazánjában három hétig tűz tombolt, de a legénységnek köszönhetően ez egy ideig teljesen láthatatlan maradt. A hajó így már az előtt megsérült, megroncsolódott, mielőtt a jéghegynek ütközött volna.

Úgy tudni, a nyomozók már régen is tudtak a tűzről, azonban nem tulajdonítottak neki nagy jelentősséget – írja a Hello Giggles. De hogy mi történt pontosan, és hogy mi az igazság, még mindig nem tisztázott.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek