Egyéb kategória

Sokat káromkodtok? Akkor valószínűleg jobbak vagytok az átlagnál

„Nincs is visszataszítóbb annál, mintha egy nőnek mocskos a szája” – gondolom, ti is ezerszer hallottátok már ezt a mondatot. Pedig ha ezek a károgók tudnák, milyen fantasztikus egyéb tulajdonsággal is bírnak a káromkodó emberek, rögtön csöndben maradnának. És ezt nem mi mondjuk, hanem a tudomány.

vous - 2017.01.05.
Sokat káromkodtok? Akkor valószínűleg jobbak vagytok az átlagnál

Elaludtatok, lekéstétek a buszt, megbuktatok a vizsgán, bevertétek a lábujjatokat, a szomszéd vasárnap reggel kezd lakásátalakításba – most őszintén, mi ilyenkor az első gondolatotok? Valószínűleg mindenkinek az a bizonyos B betűs szó

Már mi is készítettünk egy (egyébként egyáltalán nem reprezentatív) kutatást arról, mit szólnak a fiúk, ha a barátnőjük káromkodik. Talán nem lepünk meg senkit azzal, hogy a legtöbb válaszadó nem tartotta túlzottan szexinek a dolgot, sőt, sokan inkább viszolyogtak tőle. Jó, mi sem rajongunk érte, ha valakinek úgy kell kivenni a mondanivalóját a sok kötőszó közül, de kiderült, mégsem akkora tragédia, ha valaki többet káromkodik az átlagnál.

Objektum doboz

A Cambridge-i Egyetem kutatói 267 emberrel töltettek ki egy kérdőívet arról, melyik a kedvenc csúnya szavuk és milyen gyakran használják őket. Ezek után arra voltak kíváncsiak, a válaszadók milyen gyakran hibáztatnak másokat, csalnak és használnak ki embereket. És most jön a meglepetés:

kiderült, hogy azok, akik rendszeresen káromkodnak, sokkal megbízhatóbbak és kevesebbet hazudnak, mint szép beszédű társaik. 

Szóval ha ezek után azért nem mentek randizni, mert a választottatoknak túl mocskos a szája, jussanak eszetekbe a brit tudósok – és természetesen ez az örök klasszikus

Objektum doboz

Ajánlott cikkek