Egyéb kategória

Párkapcsolati szabályok, amiket nyugodtan megszeghettek

Vannak olyan szabályok a szerelemben, amiket semmiképp sem szabad megszegni. De azért kivételek mindig akadnak: ezekhez például nem kell olyan erősen ragaszkodni.

vous - 2017.01.05.
Párkapcsolati szabályok, amiket nyugodtan megszeghettek

Szabály: Ha valami zavar, mondjátok el

Azt mondják, ha valami nagyon idegesít, mondjátok el a pasitoknak. Ez persze rendben is van, de tényleg MINDEN alkalommal ez a legjobb megoldás? Ha valami apróság zavar, rögtön ki kell adnotok magatokból? Egy szakértő, Shaunti Feldhahn szerint ez nem éppen a legjobb ötlet. Nyilván az sem jó, ha mindent magatokba temettek, és aztán egyszerre robban fel a bomba, de minél többször eresztitek ki a dühötöket a pasitokra, annál többet fogtok veszekedni egymással.

Szabály: Akkor is legyetek őszinték, ha ezzel megbántjátok egymást

Félreértés ne essék, az őszinteség kulcsfontosságú egy kapcsolatban. Az viszont már egészen más kérdés, ezt hogyan tálaljátok és fogalmazzátok meg, ha oda kerül a sor. Mint ahogy a munkahelyeteken is szépen becsomagolva adtok egymásnak pozitív kritikát, úgy a szerelemben is muszáj erre odafigyelni. A legjobb párkapcsolatokban az emberek teljesen őszinték egymással, de nem brutálisan.

par-kapcsolat-veszekedes-vita

Jelek, amiket ne hagyjatok figyelmen kívül egy kapcsolat kezdetén

A legtöbb párkapcsolat elején leereszkedik a rózsaszín köd, és csak a pozitív dolgokat vesszük észre. Ha a barátnőink mégis felhívják a figyelmünket valamire, általában egyik fülünkön be, a másikon ki. Pedig akad néhány jel, amit sosem szabadna félvállról venni.

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok.

Szabály: Mindig az kér bocsánatot, aki tévedett

Ha egy veszekedés során tudjátok, hogy nektek van igazatok, valószínűleg nem is teszitek meg az első lépést a békülés felé. Mégis, sokszor a lehető legjobb dolog, ha félreteszitek a büszkeségeteket, és megpróbáltok kibékülni a pasitokkal. Így mindketten tovább tudtok lépni, és szinte biztos, hogy ő is elnézést fog kérni a dolog miatt.

Szabály: Sose feküdjetek le mérgesen

Még dalok is szólnak arról, hogy nem szabad mérgesen, egy vita során lefeküdni aludni, mert ezzel nem kerültök közelebb a megoldáshoz. De biztos ez? A valóságban két fáradt, ideges ember nem fogja kiküszöbölni a problémákat, és a dolog csak sokkal rosszabb lesz, ha reggel még kimerültek is vagytok mellé. Azzal, hogy alszotok rá egyet, reggel máris tisztább fejjel látjátok a helyzetet.

puha-andrea-feltekenyseg-zold-szemu-szorny-a-parkapcsolatban

Egyáltalán létezik olyan, hogy egészséges féltékenység?

Egy gyors telefonellenőrzés, míg a pasi zuhanyzik, egy lapos pillantás a háta mögött a laptop képernyőjére, miközben csetel, néhány jól irányzott, váratlan keresztkérdés, duzzogás vélt sérelmek miatt – ezek mind a féltékenység apró jelei. De vajon ez meddig egészséges? Egyáltalán létezik olyan, hogy egészséges féltékenység?

A cikk folytatását ITT találjátok.

Ajánlott cikkek