Egyéb kategória

Bokavillantás mínusz tíz fokban? – Egy blogger elárulta az igazságot a legtrendibb divatfotókról!

Tél van, a mínuszok egyre lejjebb kúsznak a hőmérőn, az Instagram mégis roskadásig van kivillanó bokákkal, csupasz nyakakkal, kigombolt kabátokkal és bloggerekkel, akik előszeretettel mutatják meg, hogyan lehet januárban is csinos valaki anélkül, hogy x réteg ruhába bújna. De mi a valóság? Tényleg jó a 10 denes harisnya télvíz idején, vagy ezek a szettek maradjanak a telefonunk galériájában? Lángi Dorka divatblogger megsúgta a titkot. 

vous - 2017.01.06.
Bokavillantás mínusz tíz fokban? – Egy blogger elárulta az igazságot a legtrendibb divatfotókról!
Bokavillantás és miniruhák - Egy blogger elárulta az igazságot a legtrendibb divatfotókról! Lángi Dorka

Lángi Dorka 

  • közgazdász
  • a Triumph PR- és digitális marketing koordinátora
  • a ROSES&LACES blog alapítója

Korábbi cikkeinket vele ITT és ITT olvashatjátok, további tippjeiért pedig kövessétek Instagramon és Facebookon is!

Stílus vs. praktikum

Dorka hamar leszögezi, nem szabad összekeverni az inspirációs szetteket a valódi, utcára való összeállításokkal, ugyanis óriási különbség van a kettő között. Az Instagram és a Pinterest korában hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem minden divatosnak titulált szett a hétköznapi kombinózásra van kitalálva. Sőt! Az inspirációs oldalakon leginkább csak inspirációs szetteket találhatunk, így azokat – nevükből fakadóan – nem feltétlen kell tetőtől talpig leutánozni. 

„A divat és a praktikum gyakran rendkívül távol állnak egymástól, amit a divatbemutatókon bemutatott ruhaköltemények példáznak a legjobban. Mégis ilyenkor fontosnak tartom elmondani, hogy

a divat is egy művészeti ág, így ezek a darabok gyakran nem a hétköznapi nőknek készülnek, akik a BKV-ra rohannak, és egy ruhában kell megoldaniuk egy 8–10 órás munkanapot és az utána következő esti programokat.

Ettől még nem kell elkeserednünk, mára azért már mind a fast fashion, mind a designerkollekciókban találunk számos olyan szupertrendi darabot, ami egyszerre divatos és praktikus is. Nyáron ez nyilván könnyebb, hiszen akkor egy ruha elég ahhoz, hogy szuperül nézzünk ki, és mégis kényelmesen érezzük magunkat.

Télen a hideg miatt ezt sokkal komplikáltabb elérni, főleg úgy, hogy mind a divatmagazinokban, mind a divatblogokon azt látjuk, hogy egy szál semmiben rójuk az utcákat télen is. Emögött természetesen sok munka van, és bevallom, hogy gyakran ilyenkor mi is úgy megyünk ki fotózni, hogy pluszba felveszünk egy nadrágot, kesztyűt, sálat, és aztán a fotózás kedvéért 10 perc alatt jéggé fagyunk a kisruhákban… Nem titok: a 10 denes testszínű harisnya és a bokavillantós nadrág csak fotón néz ki jól.”

Forrás:
Lángi Dorka

Akkor télen nem lehetünk csinosak?

Dehogynem! Mint mindenben, itt is érdemes megtalálni az arany középutat, így elkerülhetjük azt, hogy megfagyjunk, de jó hír: nem feltétlen kell a 100. réteget magunkra pakolni. Dorka elárulta, hogyan tehetjük ezt meg. 

„Ha megtartjuk a képeken látott outfitet és hozzáadunk egy vastag fekete harisnyát egy térd fölé érő csizmával, máris divatos és praktikus lesz a megjelenésünk. Nadrágnál továbbra is hódítanak a bohókás, színes zoknik, így a bokavillantás és megfagyás helyett szerintem jó ötlet egy meleg és színes zokni választása. A sapka, sál, kesztyű is menő, ha divatozni szeretnénk, nyugodtan válasszunk egy szőrmestólát és a hozzá illő bőrkesztyűt. Ha ruhára vagy ingre szavaznánk, akkor is dobjuk fel egy meleg pulcsival és egy puha szövetkabáttal.

A lényeg, hogy ne aggódjatok, amit a képeken látunk, az sokszor nem egy praktikus viselet, de egy-két divatos kiegészítővel és meleg pulcsikkal csodát lehet művelni.

Ajánlott cikkek