Egyéb kategória

Szabad-e zokniban aludni? Végre itt a válasz erre az égető kérdésre!

Rég nem volt olyan hideg, mint mostanában, nem csoda, hogy legtöbben ilyenkor úgy öltözünk, mint akik Szibériába készülnek. Na de alvás közben is? Végre megérkezett a tudományos válasz a zokniban alvás kérdésére.

vous - 2017.01.06.
Szabad-e zokniban aludni? Végre itt a válasz erre az égető kérdésre!

A tudomány szerint akkor tudtok jól aludni éjszaka, ha letekeritek a fűtést, és pár fokkal hűvösebb helyen fekszetek le, mint amilyenben napközben vagytok. Ez mind szép és jó (főleg nyáron), de amikor napközben sem megy mínusz 1 fok fölé a hőmérséklet, akkor azért legtöbben átértékelik magukban a dolgokat. Ilyenkor kerülnek elő a meleg pulcsik és a hosszú zoknik, akár éjszakára is.

Sokáig tartotta magát az az igazságtalan elképzelés, hogy a zokniban alvás árt az egészségnek (ne kérdezzétek, hogy miért), de hál’ istennek ez mostanra végre tudományosan is megdőlt, legalábbis a Popsugar cikke szerint. Sőt, ha esetleg rossz alvók vagytok, vagy ha régóta inszomniával küzdötök, lehetséges, hogy ez lesz rá a megoldás. A meleg ugyanis

kitágítja a vérereket, ezzel segítve a könnyebb elalvást.

És mint mindennel kapcsolatban, a tökéletes tipp most is a szokásos: ha fáztok, elő a zoknival, ha melegetek van, le a zoknikkal. Ennyi.

Mindössze arra figyeljetek oda, hogy SOHA ne abban a párban feküdjetek le aludni, ami egész nap a lábatokon volt, hiszen estére az már egy kész bacitanya. Érdemes külön zoknikat tartani éjszakára – így valószínűleg semmi bajotok nem lesz.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek