Egyéb kategória

Sztrájk, menyasszonyi ruha és üres székek – 10 + 1 érdekesség a Golden Globe-gáláról!

Leonardo DiCaprio díjat ad át, Meryl Streep már biztos, hogy hazaviheti a Cecil B. DeMille-életműdíjat, a Kaliforniai álmot pedig az év esélyeseként emlegetik idén. Ilyen és hasonló izgalmakra számíthatunk magyar idő szerint vasárnap éjjel, ha figyelemmel kísérjük a 74. Golden Globe-díj-átadót. De mielőtt behuppantok a tévé elé, tudjátok meg a legizgalmasabb érdekességeket az eddigi Arany Glóbusz-átadókról!

vous - 2017.01.08.
Sztrájk, menyasszonyi ruha és üres székek – 10 + 1 érdekesség a Golden Globe-gáláról!

Számos jelölés, nulla díj

Az eddigi legnagyobb csalódást a '67-es Nem félünk a farkastól és a '91-ben rendezett A Keresztapa harmadik része okozta. Hogy miért? Mert mindkét film hét jelölést tudhatott magáénak, végül nullával távoztak. Burn! 

Az elmaradt díjátadó

2008 januárjában elmaradt a teljes Golden Globe-gála, mivel a jelölt hírességek visszautasították a meghívást. Hogy minek köszönhető ez? A hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkjának. A díjazottakat ebben az évben végül egy sajtótájékoztató keretein belül hirdették ki, a vörös szőnyeges celebparti pedig kivételesen elmaradt. 

500 fős személyzet

Egy kisebb méretű település emberei szükségesek ahhoz, hogy minden meghívott tökéletesen érezhesse magát a díjátadón. A Trips and Giggles információi szerint körülbelül 40 séf, egy 110 főből álló konyhai személyzet, 250 pincér és 100 bartender dolgozik az este folyamán, hogy mindenki jóllakhasson. 

Ha a Golden Globe-on indulhatnánk a díj helyett mi akár már a menüsorral is beérnénk

Ha a Golden Globe-on indulhatnánk, a díj helyett mi akár már a menüsorral is beérnénk

„Általában úgy várjuk a Golden Globe-díj-átadót, mint a M̶e̶s̶s̶i̶á̶s̶t az Oscart. Izgatottan, vajon abban az évben ki viheti el a szobrocskát, hogy melyik híresség milyen ruhakölteményben jelenik majd meg, lesz-e valami móka, baki vagy egyéb szuperizgalmas pillanat. Én személy szerint még azt is, mely híres séfek sorakoztatják majd fel az ünnepi ételeket a hírességeknek, és mi lesz majd a menüsoron!” – áradozik Mojzi, aki elhozta nektek az idei Arany Glóbusz-menüsort! Kíváncsiak vagytok? ITT megnézhetitek!

5 díj, 1 film

Az 1975-ös Száll a kakukk fészkére című klasszikus az egyetlen film a történelemben, ami mind az öt fő kategóriában bezsebelte az Arany Glóbuszt. A Ken Kesey regényéből készült dráma '76-ban hazavihette a legjobb rendezőnek, a legjobb női alakításnak, a legjobb férfialakításnak, a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb filmdrámának járó díjat. 

Forrás:
Depositphotos, Freepik.com, Facebook/Golden Globes

A két leg-leg

Az eddigi legfiatalabb Golden Globe-győztes Ricky Schroder volt, aki 1980-ban mindössze 9 évesen vette át az év színész felfedezettjének járó glóbuszt, A bajnok című filmben nyújtott alakításáért. A legidősebb díjazott a Miss Daisy sofőrjéből ismert Jessica Tandy volt, aki 80 évesen vehette át a legjobb női főszereplőnek járó díjat, ezzel pedig beírta magát a Golden Globe történelmébe.

Többet ér, mint az Oscar

Tudtátok, hogy a Golden Globe-szobrocska többet ér egy Oscar-díjnál? Az Arany Glóbusz-szobrok értéke körülbelül 800 dollár, ami durván 230 000 forintnak felel meg, így pontosan a duplája egy Oscarnak. Egyébként a szobor körülbelül 3 kilót nyom és 27 cm hosszú. Röviden: nem egyszerű hazacipelni!

No host, no party

A neves díjátadónak 14 éven keresztül nem volt műsorvezetője. 1995-ben John Larroquette-et és Janine Turnert köszönhettük hostként az eseményen, majd több mint egy évtizednyi kihagyás után 2010-ben kapott újra szószólót a gála.

Esküvői ruhát a vörös szőnyegen? Simán!

Meryl Streep, aki mellesleg a legtöbb Golden Globe-jelölést bezsebelő színésznő, élete első Arany Glóbusz-gálájára az esküvői ruhájában érkezett.

Valami régi, valami zöld - A Golden Globe-gálák különleges ruhái

Valami régi, valami zöld – A Golden Globe-gálák különleges ruhái

„Imádom a díjátadószezont! Nagy kedvenceim a cannes-i filmfesztivál és a MET-gála, de természetesen mindig követem az Oscart és a Golden Globe-ot is. Az Oscar előszobájának tartott Arany Glóbusz a vörös szőnyegen a főpróba a sztárok számára. Aki itt ragyog, annak az Oscaron is ragyognia kell. Visszanéztem az elmúlt éveket és összegyűjtöttem a kedvenc ruháimat. A szempontjaim azonban most kicsit mások voltak, mint korábban” – kezdi cikkét főszerkesztőnk, Eszter. Sejtitek a folytatást? A teljes cikket ITT találjátok.

Nem gond az üres szék

A Golden Globe-díj-átadó azon kevés gálák közé tartozik, ahol nem használnak úgynevezett „seatfiller” embereket. Ezek azok a fizetett nézők, akik addig dolgoznak, amíg egy szakmabeli átveszi a díjat. Hogy mi a dolguk pontosan? Leülni a hírességek üresen maradt helyeire.

Egyszerre három nyertes

1989-ben a legjobb színésznőnek járó díjat hárman is átvehették: Jodie Foster A vádlottakban való szerepléséért, Shirley MacLaine a Madame Sousatzkáért és Sigourney Weaver a Gorillák a ködben című filmben nyújtott alakításáért. A díjat megosztott Golden Globe-nak nevezték.

„Aprócska” vörös szőnyeg

A díjátadó egyik legizgalmasabb helyszínének többek között a vörös szőnyeget tekintik. Itt történik a legtöbb izgalom, villantás, csók. Az ikonikus szőnyeg több mint 130 méter hosszú, ami annyit jelent, hogy Hollywood krémje bizony egyszerre elférne rajta.

Ajánlott cikkek