Egyéb kategória

Házasságmítoszok, amiket nagyon gyorsan felejtsetek el!

Most gondoljatok a kedvenc sztárpárotokra. (Brangelináékra már sajnos nem lehet.) Ugye milyen tökéletes a kapcsolatuk? Ez totálisan lehetséges. Csak nem kell elhinnetek minden mítoszt, ami a házasságról kering.

vous - 2017.01.08.
Házasságmítoszok, amiket nagyon gyorsan felejtsetek el!

Ahány ház, annyi szokás, és szerintem ahányféle ember, annyi szerelem is létezik. Minden párkapcsolatnak megvannak a maga kis különlegességei, de sajnos van pár berögzült tévhit a házasságról, amiket el kell oszlatni.

1. mítosz: a szerelem azt jelenti, hogy soha többé nem kell bocsánatot kérni

Hamis! Egy párkapcsolatban ugyanúgy, mint a házasságban csak jönnek és mennek a hullámvölgyek. Mi, emberek nem vagyunk egyformák, és ebből következik, hogy néha lesznek nézeteltérések. Viszont bocsánatot kérni igenis kell! Ha tudjuk, hogy indokolatlanul kaptuk fel a vizet, hogy tévedtünk, akkor azért illik bocsánatot kérni. Tévedni emberi dolog, és nem bűn beismerni.

Objektum doboz

2. mítosz: a gyerek az első

Persze, egy gyerek nagy felelősséget igényel, és sok energiára van szükség ahhoz, hogy felneveljük, de a házastársak közti kapcsolat is ugyanolyan fontos! Csak egy egyszerű szabályt kell észben tartani: hetente egyszer szakítsatok időt arra, hogy kettesben legyetek. Elég csak annyi, hogy ledőltök a kanapéra megnézni egy filmet egy pohár finom borral, miután a gyerek már alszik.

3. mítosz: hetente kétszer szexelni kell

Hamis, hamis, hamis! Persze fontos az intimitás egy kapcsolatban, de azt nem lehet beütemezni, hogy hetente pontosan kétszer kell szeretkezni. Amikor csak megkívánjátok egymást, legyetek együtt, de ne azért, mert ettől majd jó lesz a házasságotok.

Objektum doboz

4. mítosz: az IGAZ SZERELEM azt jelenti, mindent együtt csináltok

Egy háztartásban éltek, munka előtt és után is együtt vagytok, hétvégén is együtt pihentek, együtt mentek bevásárolni. És hol marad az az idő, amit a barátnőitekkel töltötök? És az, amit ő tölt a barátaival? Természetesen jó dolog, ha szerettek a szerelmetekkel együtt lenni, de eközben nem szabad elveszíteni önmagatokat, és néha kell egy kis idő külön is, amikor azt csinálhatjátok, amit tényleg szeretnétek. Nincsen annál jobb feltöltődés, amikor a barátnőitekkel együtt kibeszélhettek minden problémát.

5. mítosz: soha ne feküdjetek le dühösen!

A kanapén aludni tényleg borzalmas dolog, de néha csak egy kis térre van szükségünk egy-egy veszekedés után. És ez teljesen rendben van. Az nincsen rendben, amikor a harag még sokáig forr bennünk. Azt meg kell beszélni, hiszen mindennek az alapja a kommunikáció. De bárkivel előfordulhat, hogy mérgesen fekszik le, és az éjszaka folyamán átgondolja a dolgokat. A másnap pedig már sokkal derűsebben indulhat.

Objektum doboz

Szerintem csak egy jótanácsot kell megfogadni, akár házasság előtt, akár utána vagytok: mindig azt csináljátok, ami jólesik. Ha úgy érzitek, bocsánatot kell kérnetek, tegyétek meg, ha pedig úgy érzitek, egy kis időre van szükségetek, hogy magatokkal is foglalkozzatok, akkor hajrá!

Ajánlott cikkek