Katalin hercegné és Vilmos herceg működése a királyi családban.

„Nem elég az, amit Katalin és Vilmos csinálnak” – Milyenek voltak az elődök, mi lesz az utódokkal?

Vajon milyen lehet Diana hercegné utódjának lenni? Milyen lehet, ha állandóan a szívek királynőjével hasonlítanak össze? Úgy tűnik, Katalin hercegné rendre megugorja a lehetetlennek tűnő feladatot, és férjével, Vilmos herceggel együtt egy új királyi család képét vázolják fel. Teszik ezt annak ellenére, hogy 2016 végére több kritika is érte a párt. Valószínűleg csak sok-sok év múlva tudjuk meg, kik voltak sikeresebbek: az elődök vagy az utódok?

Mindig meggyőzöm magam, hogy NEM vagyok az a lány, aki egyszerre nézi a tévét és egy streamet, mindeközben a barátnőivel izgatottan csetel mindenről, ami épp Kate Middletonnal történik. Pedig 2011. április 29-én pontosan ez történt velem. És azóta is én vagyok az, aki mindig lekattintja a királyi családdal – leginkább Katalin hercegnével, György herceggel és Sarolta hercegnővel – kapcsolatos híreket. (Tudom, hogy ti is ilyenek vagytok, különben most nem olvasnátok. Nektek van rá magyarázatotok? Oké, nekem sincsenek túl értelmes érveim.)

Nem álmodozom soha arról, hogy hercegné leszek, Vilmosba sem voltam szerelmes – akkor sem, amikor még volt haja. Azt is elfelejtem sokszor, milyen förtelmesen hétköznapian öltözött Katalin, mielőtt szóba került, hogy a szőke hercege feleségül veszi. És azt is, hogy a legenda szerint Vilmos akkor habarodott bele, amikor Kate egy divatbemutatón szerepelt, de ruha mondjuk nem sok volt rajta.

Objektum doboz

Egyszerűen csak vannak olyan álompárok – helló, hollywoodi agymosoda –, akikre jó ránézni.

Rajongásom egyébként nagyjából ezen a szinten ki is merül. Nem olvastam könyveket róluk, nem néztem meg a filmeket sem. Diana hercegnét inkább anyu szerette. A szívek királynője az ő korosztályára volt nagy hatással, közel sem könnyű életével, őszinteségével, gyötrelmeivel sokan tudtak akkor is azonosulni.

Katalint és Dianát gyakran hasonlítják össze, de Katalin rendre megugorja azt a szintet, amit Diana után mindenki elvár Vilmos herceg feleségétől. Nemcsak gyönyörű, mosolygós, hanem, amennyire lehet, őszinte és emberi is – igaz, eddig egyetlen ügy mellett sem állt ki olyan erőteljesen, mint elődje. Sokszor, de nem hivalkodóan, tiszteleg az elhunyt hercegné emléke előtt, magabiztosan viseli az ékszereket, amelyeket egykor Diana is, de egy újabb, modernebb irányt képvisel – férjével együtt –, mint az elődök.

Forrás:
Wikipedia, Instagram

A walesi hercegné nagyon fiatalon, 20 évesen ment férjhez Károly herceghez, és onnantól folyamatosan a médiaérdeklődés középpontjában állt. Fiatal volt, gyönyörű, ártatlan, egy igazi tündérmese vette akkor kezdetét – vagyis így tűnt kívülről. Kate Middleton 29 éves volt az esküvőjük évében. A kor nemcsak magabiztosságot adott neki,

de a királyi család odafigyelt arra – a szörnyű múlt miatt –, hogy legyen elég ideje felkészülni.

Katalin bevallotta, hogy Vilmos jó tanítómestere volt, amikor a hercegi feleség szerepkörére készítette fel. Már a kezdetek kezdetén is könnyedén vette a rengeteg protokollfeladatot, PR-szempontból pedig tökéletes párnak bizonyulnak ellentétben Károllyal és Dianával, ahol inkább a hercegnét zárta szívébe – aztán hajszolta a halálba – a média, de párként nem tudtak igazán működni.

diana

„Hárman voltunk ebben a házasságban, ami egy kissé zsúfolt volt” – Diana hercegné interjúja, ami történelmet írt

Diana hercegné számos cselekedte nyomott hagyott az emberekben. A szívek királynője akarva-akaratlanul tett olyan dolgokat, amiket sosem feledünk, többek között azt sem, amikor egy interjúban beismerte, Károly herceggel való házasságában hárman voltak. És nem mindig a hűtlen férj miatt! Tévétörténelmet írt.

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Talán kettejük egysége, az összezárás, egymás támogatása teszi őket igazi power couple-lé. Mindketten igyekeznek – amennyire lehet – teljesen hétköznapi módon viselkedni. Például mindketten nagyon bájosak voltak, amikor be kellett mutatniuk György herceget a világnak, szinte érezni lehetett, mennyire izgulnak, és örülnek annak, hogy család lettek. Míg Diana és Károly nem kommunikáltak az újságírókkal, Vilmos és Katalin készségesen válaszolt néhány kérdésre a kórház előtt. Így volt ez két évvel később, Sarolta hercegnő születése után is.

Objektum doboz

Katalin – Diana hercegnéhez hasonlóan – nem takarta el vagy szorította le a szülés utáni természetes idomait, mindkét esetben jól látszódott, hogy csupán néhány órája született meg a kicsi.

Objektum doboz

Bármennyire is ragaszkodnak a királysághoz, bármennyire imádják Katalint és Vimost, előfordul, hogy az alattvalók kritizálják őket.

Legutóbb 2016 decemberében erősödtek fel a hangok két okból is. Egy statisztika szerint 2016-ban Vilmos 188, Katalin 140 hivatalos eseményen vett részt. 1985-ben, amikor Vilmos és Harry hercegek nagyjából ugyanolyan idősek voltak, mint most György herceg és Sarolta hercegnő, Károly 404, Diana pedig 299 protokolleseményt vállal be.

Kritikusaik szerint nem elég az, amit Katalin és Vilmos csinálnak.

Hozzáteszik azt is, Károly herceg és felesége, Kamilla hetvenhez közel, illetve Erzsébet királynő és Fülöp herceg kilencvenen túl is túlteljesítik a fiatalokat, akik – úgy tűnik – jelenleg inkább a családnak és a gyereknevelésnek szentelik idejüket.

A másik fontos pillanat az volt, amikor kiderült: Vilmos és Katalin szakítanak a hagyományokkal, és december 25-én nem a királyi családdal ünnepelnek, hanem a Middleton famíliával. Ez nekünk talán nem tűnik nagy dolognak, de ne felejtsük el, a királyi családról van szó, ahol a tradíciók felrúgása komoly visszhangot vált ki.

A dolog azért is érdekes, mert Harry herceg barátnője viszont nem lehetett ott az eseményen – egy gyűrű még elválasztja ettől a lehetőségtől –, Vilmosék viszont természetesen meg voltak hívva, de ők másképp döntöttek. És nem, nem azért, mert jobban szeretik a Middleton családot, Katalin irányítja Vilmost és lázítja a hivatalos teendői ellen.

A szakemberek szerint Katalin és Vilmos mindig is az utódaik igényeit tartották a legfontosabbnak, akiknek ebben a korban a lazább Middleton-környezet jobban megfelel. Egyelőre úgysem értenék azokat a rendkívül szigorú szabályokat, amelyek már ilyenkor is vonatkoznának rájuk.

Aztán pedig lehet, hogy a királyi etikett helyett nekik még a szüleiknél is több emberségre, hétköznapiságra lesz szükségük a jövőben.

hercegnős smink pádár detti

Varázsoljatok magatoknak hercegnős sminket a hétköznapokban is!

Hercegnős álmai minden lánynak, nőnek vannak, legalábbis biztosan voltak. Bár önmagunkban is különlegesek vagyunk, időnként jó egy kicsit rásegíteni erre az érzésre. Ezt a gyönyörű hercegnős sminket a hétköznapokban is bátran viselhetitek. Ide kattintva pedig megtanulhatjátok elkészíteni is.