Miss Spinner International kerekesszékes szépségverseny sajtótájékoztató

A cél, hogy ők is megmutassák a bennük lakozó nőt! – jön a Miss Spinner, a kerekes székes szépségverseny

2017-ben negyedik alkalommal rendezik meg a Miss Spinner International (korábban: Miss Colours) kerekes székes szépségversenyt. Az idei esemény mottója az önbizalom. A szervezők és a királynőjelöltek szeretnék megmutatni: a kerekes székes hölgyek számára is ugyanolyan fontos a szépség és a nőiesség, mint ép társaiknak.

Elindult a jelentkezés a 2017-es Miss Spinner International kerekes székes szépségversenyre. A szervezők várják a kerekes székes hölgyek jelentkezését, hogy egy életre szóló élményben vegyenek részt, mutassák meg a bennük lakozó nőt.  

Amit tudni kell a versenyről

  • Jelentkezhet minden olyan kerekes székes lány, aki elmúlt 18 éves (a jelentkezés lezártáig betölti a 18-at), de még nem töltötte be a 45. életévét,
  • a verseny nemzetközi, határon túlról is várják a jelentkezőket,
  • jelentkezési határidő: 2017. március 14., 23:59,
  • a Miss Spinner hivatalos oldalán, ITT tudtok jelentkezni.

A Miss Spinner versenyzőit Bolya Imre inspirációs coach, Nemes Nóra koreagráfus és Halász Éva ruhatervező mellett több médiaszereplő is támogatja. Többek között Katus Attila, Till Attila és Orosz Barbara is. 

Forrás:
Molnár Anikó

Ez nem egy hagyományos szépségverseny, ahol a lányok kijönnek a színpadra és elmondanak két teljesen lényegtelen mondatot a szépségről.

„Ezek a lányok elképesztően erősek, magabiztosak, tudják, hogy mit akarnak. Tisztában vannak azzal, hogy a szépségverseny győztese egy nagykövet lesz, minden kerekes székben ülőt képviselni fog” – mondja Orosz Barbara, aki nem először áll az esemény mellé.

Forrás:
Molnár Anikó

A Miss Spinner sajtótájékoztatóján a 2013-as királynővel, Vasas Vandával beszélgettünk. Vanda friss sérültként jelentkezett anno a szépségversenyre, előtte öt hónappal (!) egy autóbaleset következtében került kerekes székbe. 

Honnan jött az ötlet, hogy elindulj a szépségversenyen?

A balesetem utáni rehabilitációt egy intézetben töltöttem, ott találkoztam egy előző szépségkirálynővel, ő mesélt nekem a versenyről, valamint ezek után az ismerőseim és a családom is támogattak abban, hogy induljak el. 

Úgy gondolom, elég jól tettem!

– nevet fel Vanda.

Öt hónappal a verseny előtt kerültél kerekes székbe, elképesztő és egyben inspiráló, hogy ilyen rövid időn belül te már azon gondolkoztál, hogy egy szépségversenyen indulj...

Egyébként sem volt soha önbizalomproblémám az életem során, viszont erre a versenyre mégis önbizalomdoppingként tekintettem. Egy teljesen más élethelyzetbe kerültem és öt hónap eltelt ugyan, de nem tudtam, mi vár rám.

Rehabilitáción voltam, rengeteg időt töltöttem hasonló helyzetben lévő emberekkel, és elképzelni sem tudtam, milyen lesz, ha kimegyek a nagyvilágba. Ezen a versenyen ezt megtapasztaltam, átéltem és jól döntöttem mindenféleképpen.

Forrás:
Molnár Anikó

A verseny előtt egy felkészítőtáborban vettetek részt – úgy, ahogy ez idén is lesz –, próba, próba hátán? Mi történik a táborban?

Volt egy nagyon kedves segítőnk, aki megtanította nekünk, hogyan viselkedjünk, mozogjunk a színpadon, hogyan beszéljünk sok ember előtt. Felkészítettek minket az újságírók rohamára, hogy hogyan fejezzük ki magunkat, mik azok a dolgok, amiket szabad, amiket nem.

Az első és legfontosabb dolog, amit elmondtak, hogy figyeljünk arra, hogy nem kezdünk „én”-nel mondatot, nincsen „hát”, nincsen „őőő”. Lejöttem a színpadról, feltették az első kérdést, mire a válaszom:

Én, hát, őőő... nem tudom!

Abban a pillanatban elfelejtettem mindent, amit tanultam. Egyébként ezeket azóta is igyekszem hasznosítani, próbálkozom.

Milyen volt a hangulat a felkészítőtáborban? Sok lány együtt, összezárva... tudjuk, hogy nem mindig egyszerű ez.

Nem voltak ilyen jellegű problémáink. A lányokkal mindent meg tudtunk oldani, meg tudtunk beszélni. Volt egy időszak közvetlenül a verseny előtt, amikor együtt töltöttünk három napot, az volt igazán kemény. Reggeltől délutánig próbáltunk, este pedig nem az volt, hogy hazamentünk a szeretteinkhez, hanem továbbra is „összezárva” maradunk, ennek ellenére én nagyon élveztem. 

Forrás:
Molnár Anikó

Mit üzennél azoknak a lányoknak, akik éppen azon gondolkoznak, hogy elindulnak a Miss Spinner szépségversenyen?

Az elején nem számít, hogy van-e önbizalmad, mert a felkészítőtábor, valamint a verseny alatt a lányok meg fogják kapni azokat a pluszokat, amikre szükségük van. Rengeteg olyan élménnyel fognak gazdagodni, ami egy életen át velük marad, fel tudják idézni, ezt senki nem veheti el tőlük.  

Az a ragyogás, amit egy-egy fotózás és maga a verseny alatt át fognak élni, olyan szinten felbecsülhetetlen, hogy ezt mindenkinek ki kell próbálnia!