Egyéb kategória

4 testbeszédhiba, amit az állásinterjúkon a legtöbben elkövetnek

Ha eddig azt hittétek, leginkább az önéletrajzotok és a szavaitok játsszák a főszerepet egy állásinterjún, ezt most felejtsétek el, és kezdjük tiszta lappal. Egy meghallgatáson ugyanis a testbeszédetek annyira fontos, hogy akár ezen állhat vagy bukhat az új állás! De mik azok a hibák, amiket rengetegen elkövetnek – a tudtukon kívül? A Designtaxi összegyűjtötte egy csokorba a felméréseket, és megmutatja, mikre figyeljetek oda.

vous - 2017.01.11.
4 testbeszédhiba, amit az állásinterjúkon a legtöbben elkövetnek

Ha nincs szemkontaktus

Az első és egyben leggyakoribb probléma a testbeszédetekben az, ha nem veszitek fel elég gyakran a szemkontaktust. Legalábbis az interjúztatók 67%-a ezt mondta egy felmérés során, amikor arról kérdezték őket, mi a legnagyobb hiba egy találkozón. Ennek hiánya ugyanis azt az érzetet kelti, hogy megbízhatatlanok vagytok, és nem hisztek saját magatokban.

Ha összevissza mozgolódtok

Köztudott tény, hogy ha valamivel le tudjuk kötni az ujjainkat, akkor csökken a szervezetünkben a stressz is. Ami viszont segít levezetni a feszkót, valójában távolabb lökhet minket az állástól. Az interjúztatók 26%-ánál megesett már, hogy valakit azért nem választottak ki, mert az összevissza mozgolódott közben. Ez ugyanis arra utal számukra, hogy nem készültetek fel eléggé.

arc lány szőke virágkoszorú fonat

Engem ugyan nem versz át! – Egy lépéssel előrébb jár, aki ismeri a testbeszédet

Néha olyan érzésetek van, hogy nem bíztok a másikban vagy egy szavát sem hiszitek el? Vagy épp fordítva, valaki csúnyán átvert benneteket, pedig olyan megnyerően magyarázott. Ha nemcsak a szavakra figyeltek, de megtanultok olvasni a test üzeneteiből is, jobb emberismerővé válhattok, hatékonyabban kommunikálhattok. És persze az sem utolsó szempont, hogy egy kis odafigyeléssel könnyedén átláttok a szitán.

A cikk folytatását ITT találjátok.

Ha nem mosolyogtok

Nem nagy titok, hogy a mosolygó emberek sokkal barátságosabbnak és megbízhatóbbnak tűnnek, mint azok, akik kifejezéstelen arccal, vagy kicsit morcosan beszélgetnek másokkal. Ez pedig olyan sokat számít, hogy a HR-esek 21%-ánál döntő, hogy valaki mennyire barátságos és kedves.

Ha túl gyenge a kézfogásotok

Bizony tudjuk, hogy a kézfogás nagyon fontos az első benyomásnál, és ezzel akár meg is lehet pecsételni egy interjú sorsát. Méghozzá annyira, hogy a megkérdezett HR-esek 39%-a akár emiatt is elutasíthat titeket, hiszen egy nem megfelelő kézfogás a lelkesedés hiányát jelentheti.

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek