Egyéb kategória

Nem hortobágyi, hanem valami sokkal jobb: húsos palacsinta gazdagon, illatos gombával

A hortobágyi húsos palacsinta és mindenféle fűszeres húsraguval töltött palacsintaféle szinte minden klasszikus étterem kínálatában megtalálható, és az ember hajlik is rá, hogy ezt válassza, hiszen kicsit macerás otthon elkészíteni: legyünk óvatosak, és csakis nagyon megbízható helyen együk, ugyanis ez az az étel, ami sokféle kétes maradékot képes elnyelni... Inkább álljunk neki otthon, nem ördöngösség elkészíteni, főleg ezzel a kicsit továbbgondolt recepttel!

vous - 2017.01.12.
Nem hortobágyi, hanem valami sokkal jobb: húsos palacsinta gazdagon, illatos gombával

Az eredeti hortobágyi borjúpörkölttel készül, amihez először is szaftos-paprikás húsragut kell főzni, majd ezt ledarálni, tejföllel selymesíteni, ezzel tölteni a palacsintákat, majd a szafttal meglocsolva érdemes még kicsit átsütni.

Ennél sokkal gyorsabb és kiadósabb, ha darált hússal dolgozunk,

hiszen ez jóval gyorsabban megfő, mint egy pörkölt, de ugyanolyan finom, sőt… talán egy kicsit szaftosabb is, és ha még gombával is gazdagítjuk, ízben és textúrában is izgalmasabb fogást kapunk. A gomba lehet egyszerű csiperke vagy laskagomba, de ha igazán finomat szeretnénk, használjunk erdei gombát, például aromás vargányát, ami szerencsére szárítva is kapható, az aromáit így is tökéletesen megőrzi, sőt, még intenzívebb is, mint a friss gombáé.

pacal pörkölt cookta

Segítünk! Így turbózzátok fel a kedvenc magyar ételeiteket!

 A magyaros konyha legegyszerűbben a pirospaprikás fogásokkal jellemezhető, mint pörkölt, gulyás, paprikás, de mivel ez túl egyszerű és általános, ráadásul nem is túl rég használjuk az Amerikából származó paprikát (és paradicsomot és krumplit is), így a fűszerpaprikás kedvenceket meg is hagyjuk másoknak.

A cikk folytatása ITT jön!

Tudtátok?

Palacsinták

Palacsinták
Forrás:
Alexandra

Bár a hortobágyi tényleg világhírű és minden útikönyvben szerepel, mint magyaros specialitás, valójában nem hungarikumról van szó: semmi köze a Hortobágyhoz, és nincs a messze múltba visszanyúló története. Ettől persze még nagyon finom, ha jól van elkészítve! A hortobágyi húsos palacsinta 1958-ban született, a brüsszeli világkiállításon mutatták be, ahol a magyar kiállítókat népszerűsítette a külföldiek számára is ismerősen csengő Hortobágy style crepe.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek