Ezeket a vitaminokat pótoljátok, ha fogamzásgátlót szedtek

Ezek történhetnek a testetekkel, mikor abbahagyjátok a fogamzásgátlót

Rengeteg oka lehet annak, ha úgy döntötök, hogy abbahagyjátok a fogamzásgátló tabletta szedését. Most nem is ez a lényeg, ez a ti döntésetek. Viszont utána számolni kell pár dologgal, amiknek elég nagy az esélye, hogy előfordulnak majd nálatok.

Lehet, hogy már a babát tervezitek és azért álltok le, lehet, hogy más oka van, hogy felhagytok a fogamzásgátló szedésével. Miközben használtátok, ti is biztosan átéltétek ezeket a pillanatokat, illetve hallottunk már rémsztorikat is róla. De most ne is ezzel foglalkozzunk, hanem azokkal a dolgokkal, amik a szedés befejezése utána előfordulhatnak. 

A PureWow oldala egy nőgyógyászt kérdezett meg arról, mikre számíthatunk, ha leállunk a bogyóval.

Forrás:
afpforum.com

Kell egy kis idő, mire a menzeszetek visszaáll normálisra

Elég csak belegondolni, milyen volt az életetek a fogamzásgátló szedése előtt. Valószínűleg nem volt óraműpontos a menzeszetek, ezért mindig volt nálatok egy tartalék tampon vészhelyzet esetére. Érdemes újra felkészülni a piros riadóra.

A pattanások azonnal megjelennek

Míg a pirosbetűs napoknak kell egy kis idő, hogy újra visszarázódjanak a szokásos mederbe, addig a pattanásoknak nem. Akik előtte is küzdöttek ezzel a szépséghibával, azok számítsanak rá, hogy ismét meggyűlik a bajuk velük. De egy jó kozmetikus segíthet leküzdeni a problémát.

A súlyotok ugyanannyi marad

Ha nem híztatok a tablettáktól, akkor nem is fogtok, ha elhagyjátok őket. Bár a pirula minden nőnél más testsúlyváltozást eredményez, de attól még, hogy leálltok, nem fognak változni a kilók.

Néhány PMS-tünet is visszatérhet

Viszlát, görcsmentes élet! Sajnos, ha felhagytok a szedéssel az extra tampon mellé készítsetek be görcsoldót is, hiszen visszatérhetnek a görcsölések. De valószínűleg sokkal enyhébben, mint amilyenekkel korábban küzdöttetek.

A nemi vágy növekedése

A párotok biztosan örülni fog ennek, hiszen nagy esély van rá, hogy a tabletta elhagyásával a libidótok is változni fog. És hála istennek nem negatív irányba.