Trend

Így viseljetek sportcipőt az irodában, hogy közben elegánsak legyetek!

Van egy kérdés, amin valószínűleg minden irodában dolgozó nő elgondolkodott már: illik-e munka közben sportcipőt viselni? A mai divat szerint nyilván igen, hiszen a legnagyobb divatikonok simán felhúzzák például a kisfeketét is sportcipővel, hiszen most nagyon trendi, ha elegáns ruhákhoz lazább kiegészítőket választunk. Viszont az irodákban inkább a magas sarkú vagy az elegánsabb lapos talpú az elfogadott.

vous - 2017.01.12.
Így viseljetek sportcipőt az irodában, hogy közben elegánsak legyetek!

Persze vannak olyan irodák, ahol szinte teljesen mindegy, miben dolgozol – például a mi szerkesztőségünkben azt viselünk, amit csak szeretnénk. De akik egy kicsit komolyabb helyen dolgoznak, ahol szigorúbban veszik ezeket a szabályokat, például egy bankban, azoknak az öltözködés kérdését alaposabban át kell gondolni. A She Finds szerint például nyugodtan viselhettek sportcipőt, viszont be kell tartanotok pár aranyszabályt, hogy elegánsak legyetek.

1. A sportcipőtök legyen nagyon tiszta

Nagyon fontos, hogy az irodában a sportcipőtök olyan tiszta legyen, mintha új lenne. Egy kopott, sáros, koszos tornacipő ugyanis nem éppen az elegancia jelképe. Tehát az első és legfontosabb aranyszabály: a cipő legyen ragyogóan tiszta!

Objektum doboz

 2. A sportcipőhöz fekete nadrágot, szoknyát vagy ruhát viseljetek

Ha sportcipőt viseltek az irodában, akkor figyeljetek oda, hogy a többi ruhával és kiegészítővel ellensúlyozzátok a lazaságát! Farmer helyett inkább fekete nadrágot válasszatok, a bőrkabát helyett pedig blézert!  

Objektum doboz

3. Viseljetek hozzá elegáns kiegészítőket

Jőhetnek a statement nyakláncok, a hangsúlyos fülbevalók vagy akár a borítéktáskák!

4. Fehér, fekete vagy nude színű cipőket válasszatok

Kerüljétek a feltűnő színeket, mint a pink, a kék, a sárga a zöld vagy a lila. Jobb, ha nem a cipőtökön van a hangsúly!

Objektum doboz

5. Olyan sportcipőt válasszatok, ami passzol a személyiségetekhez

Ha teljesen természetesen viselitek a sportcipőtöket és jól érzitek magatokat benne, akkor nem is lesz olyan feltűnő a változás. Ha eddig például kiskosztümben jártatok dolgozni, akkor ne váltsatok hirtelen szegecses sportcipőre, hanem inkább egy krémszínű, kevésbé feltűnő darabra.

adidas sportcipő

Az Adidas tovább küzd a fenntarthatóságért: itt a lebomló sportcipő!

Úgy tűnik, az Adidas nemcsak egy kollekció erejéig akart a természetvédelemmel foglalkozni, hanem továbbra is elszántan küzdenek a fenntarthatóságért. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy itt a második fenntartható darab a márkától.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el!

Ajánlott cikkek