Egyéb kategória

Álomédesség pár perc alatt – Gesztenyés desszertgolyó

Ha van olyan recept, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, akkor a narancsos-csokis gesztenyegolyó biztosan közéjük tartozik! A leggyorsabb, a legegyszerűbb, nagyon finom, gyorsan elkészül, csokis is, és még mutatósan is tálalhatjuk. Álomdesszert következik!

vous - 2017.01.13.
Álomédesség pár perc alatt – Gesztenyés desszertgolyó

Akár egy gyors nassolnivaló finomságra vágyunk, akár vendégeket várunk, ha gyerekeket akarunk meglepni egy egyszerűbb és egészségesebb desszerttel, vagy jópofa és praktikusan gyors édes falatokkal készülnénk egy bulira vagy baráti beszélgetésre, a gesztenyegolyó a megoldás.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, de alapanyagaiban van cukor, azonban a táplálékérzékenyek elkészíthetik „mentes változatban”,

 igaz, úgy kicsit hosszadalmasabb, de még úgy sem számít macerásnak.

Összesen 5 alapanyagra van szükség:

  • gesztenyemassza
  • darált keksz
  •  vaj
  • narancs
  • csokoládé vagy kakaópor

 A „mentes változathoz” natúr főtt gesztenyét érdemes pépesíteni, a keksz helyett finom zabpelyhet használni, vaj helyett kókuszolajat, természetes édesítőként pedig vagy datolyát, mazsolát, esetleg steviát – és hogy kellően krémes legyen, több narancslét…

edes-ellensegunk-cukrok-mezek-edesitok2

Mondjatok búcsút az édes ellenségünknek! – Ennivaló tippek a cukor helyettesítésére

Odavagytok az édességért ti is, igaz? Hiába, én megrögzött édesszájú vagyok, még a manapság oly gyakori intelmek ellenére is. Régóta fontolgatom, hogy egy cukordetox jó hatással lenne rám, de eddig még nem sikerült elég lelki erőt gyűjtenem ahhoz, hogy az édesség minden fajtáját kiiktassam az életemből.

A cikk ITT folytatódik!

Ha vendégségbe, gyerekeknek szánjuk, egy hurkapálcára szúrva mutatós cake pop is lehet a gesztenyegolyónkból, a csokimázat megszórhatjuk színes cukorkával, dekorcukrokkal, de akkor is tökéletes, ha egyszerűen csak meghempergetjük cukrozatlan kakaóporban.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek