Egyéb kategória

7 szuper motivációs trükk, hogy leszámoljatok a halogatással!

Sokszor nagyon nehéz nekiállni a kötelező feladatoknak. Nemcsak azért, mert épp jó film megy a tévében, hanem mert egyébként nincs hozzá semmi kedvünk. Ám a halogatás nem vezet sehova, ezek a tippek segítenek, hogy könnyebben elvégezzétek a legnehezebb feladatokat is! 

vous - 2017.01.13.
7 szuper motivációs trükk, hogy leszámoljatok a halogatással!

Az ébresztőóra csörög reggel hatkor. Szundiztok tovább, vagy ezúttal tényleg elmentek a konditerembe? A kedvenc sorozatotok új része megy, de a sok mosatlan edény nem lesz tiszta magától. És az a 32 új e-mail a fiókotokban? Nem fogja megválaszolni őket helyettetek senki. Ez csak néhány példa arra, mikor lenne mit csinálnotok, de egyszerűen nincs hozzá se kedvetek, se erőtök. Ilyenkor jól jönne egy kis motiváció, igaz? Ebben segít nektek a Shape. Jöjjön 7 szuper motivációs tipp szakértőktől az unalmas hétköznapokra! 

Képzeljétek el a sikert

„Elképezelem, hogyan érezném magam, ha elvégezném a feladatot. Egész egyszerűen eltöltök 5 percet azzal, hogy elképzelem, milyen is lenne, ha végeznék, mi változna meg. Az agyunk nem tesz különbséget az elképzelt és az elvégzett munka között, így könnyebb, mert az agyam már úgy érzi, megcsinálta! Én pedig, mivel tudom, milyen jó lesz, ha végre végzek, könnyebben megteszem az első lépést a kellemetlen feladat felé.”

Tervezzetek előre

Minden napra osszatok be 3-4 feladatot, amit el kell végeznetek, kezdve a legfontosabbal, majd írjátok be őket a naptárba, akárcsak a találkozókat. Így biztosan nem felejtitek el őket és nem halmozódnak fel.

Forrás:
Depositphotos

Csapjátok be magatokat

„Rengeteg hamis feladatot beírok a naptáramba, mellé pedig egy csomó olyan dolgot, ami viszont már tényleg esedékes lenne. Így örülök, hogy kevesebb dolgot kel elvégeznem, hiszen vannak olyanok, amiket kihúzhatok. Illetve ha olyan feladatokat írtok be a hamisak helyett, melyek később lesznek fontosak, akkor folyamatosan emlékeztetitek magatokat rá, kisebb az esély, hogy elfelejtitek!”

Távolítsátok el a zavaró tényezőket

Mikor fontos feladatok állnak előttem, mindig megszabadulok a zavaró tényezőktől. Lehalkítom a mobilom, nem nézem meg sem az e-maileket, sem a közösségi oldalakat. Így gyorsabban végzek a feladataimmal, nem vonja el semmi a figyelmemet.  

Inspirálódjatok

„Azokon a napokon, amikor már tényleg úgy érzem, bedobom a törölközőt, olyan nők inspirálnak, akik tényleg fantasztikus dolgokat visznek végbe minden nap. Például leülök, és megnézek egy videót, vagy elolvasok néhány cikket erős nőkről, így én is úgy érzem, érdemes csinálni tovább, és lendületet ad.”  

Forrás:
iStock.com

Ne halogassatok

Ne várjatok a tökéletes időpontra, alkalomra, vágjatok bele, amint tudtok! Persze nem biztos, hogy egyből végeztek majd, de minden kis lépéssel közelebb kerültök a célhoz! 

Jutalmazzátok meg magatokat

„Ha minden elvégzett feladat után vár titeket valami, amit nagyon szeretnétek, az segít a célok elérésében. Legyen az egy szombat reggeli jóga vagy egy bögre kávé, a lényeg, hogy olyat válasszatok, amiért képesek vagytok nekiállni a legnehezebb feladatoknak is!”

Látjátok, lányok? Rengeteg módszer van arra, hogy leszámoljatok a halogatással, próbáljátok ki ezeket, biztos megtaláljátok majd a nektek megfelelőt!

Ajánlott cikkek