Egyéb kategória

Tényleg mindenki depressziós lesz 25 évesen?

Még nagyon régen olvastam valahol, hogy 25 évesen mindenki kicsit depressziós lesz. Hirtelen eltűnik az a hatalmas optimizmus, és sokkal sötétebben látjuk a jövőnket. Emlékszem, akkoriban azt gondoltam, ez biztos marhaság... de most már kicsit másképp látom a helyzetet.

vous - 2017.01.14.
Tényleg mindenki depressziós lesz 25 évesen?

Én még nem vagyok 25, úgyhogy saját tapasztalatot nem igazán tudok mondani. Azt viszont tényleg észrevettem, hogy a környezetemben negyed évszázad körül valami megváltozik. Hogy az ismerőseim türelmetlenebbek lesznek, negatívabban beszélnek magukról vagy a jövőjükről, és valahogy tényleg rosszabb a hangulatuk. Nemcsak néha, hanem úgy általánosságban. De miért épp 25 évesen talál meg minket ez a szakasz?

teli-depresszio-sad-szomorusag

Ilyen hatással van a párkapcsolatra a depresszió

A depresszió nemcsak a betegre van hatással, hanem az egész családjára, környezetére is. De mi történik pontosan a párkapcsolattal, ha az egyik fél depressziós lesz?

A cikk folytatását ITT találjátok.

1. Hol tartok most?

Amint betöltjük a 25-öt, hirtelen sokkal közelebb találjuk magunkat a harminchoz. Addig még csak távoli jövő volt, most viszont már tényleg közelebb is vagyunk hozzá, minden szempontból. Persze, hogy felmerül a kérdés, mégis hol tartunk az életünkben. Összehasonlítjuk a karrierünket a barátainkéval, és ha az elvárásaink nem olyanok, mint szerettük volna, máris megjelenik ez az érzés.

2. Miért vagyok még szingli?

Valójában ahogy idősebbek leszünk, nem is az öregedéstől félünk, hanem attól, hogy nem sikerül ez idő alatt megvalósítanunk a céljainkat. Amikor betöltjük a 25-öt, és még mindig egyedülállók vagyunk, lecsap ránk a depresszió. Mert hát tiniként mindenki azt képzeli magáról, hogy 25, sőt, már 23 évesen nagyon komoly kapcsolatban lesz. Oh, mit is gondoltunk akkoriban…

3. Nem kéne valahol máshol lennem?

Mivel a 25 egy szép kis mérföldkő, egy csomó célt tűzünk ki erre a korunkra. Amikor aztán betöltjük, és mégsem valósítottuk meg őket, elkezdünk azon gondolkodni, hogy talán máshol kéne lennünk. Biztos azért nem jött ösze, mert nem is itt kéne laknunk vagy dolgoznunk. De mivel nem tudunk rögtön repülőre szállni New York felé, maradunk; és hagyjuk, hogy a negativitás belopja magát az életünkbe.

Forrás:
pexels.com

Ha komolyan érzékelitek magatokon a depresszió jeleit, ne habozzatok segítséget kérni, ennek ugyanis súlyos következményei lehetnek.

Ajánlott cikkek