Egyéb kategória

Ezeket a kávékat SOHA nem rendelné egy barista kávézókban

Imádjuk a kávé illatát és bármikor tudunk inni belőle egy csészével. Sajnos nem mindig van időnk otthon elkészíteni, így kénytelenek vagyunk beugrani egy kávézóba az éltető nedűért. Egy barista viszont elmondta, mik azok a termékek, amiket ilyenkor inkább ne rendeljünk, ha jót akarunk.

vous - 2017.01.15.
Ezeket a kávékat SOHA nem rendelné egy barista kávézókban

Az éltetőnk, az isten, a mindenség. Ez a kávé számomra. Ha nem iszom belőle egy csészével reggel, akkor hozzám se lehet szólni. Persze, az otthon lefőtt finom kávénál nincsen jobb, de néha be kell ugranunk kávézókba, ha éppen nincs időnk máshogy hozzájutni a csodához. 

A PureWow oldala megkérdezett egy baristát, hogy mikre kell ilyenkor figyelni. Ő pedig kendőzetlenül elmondta a véleményét, hogy mik azok, amiket soha, de tényleg SOHA nem rendelne.

Objektum doboz

Extra forró Americano

Hacsak nem lattét vagy kapucsínót rendeltek, amibe felgőzölik a tejet, a baristák nem tudják ellenőrizni a hőmérsékletet. Tehát semmit sem szabad extra forrón kérni, mert maximum csak extrát számolnak fel, de ti nem kaptok semmivel sem többet. Ő pont ugyanazt a hőmérsékletű italt tudja kiadni nektek, mint mindenki másnak. Azt meg mégsem akarhatjátok, hogy becsapja a mikróba pár percre, hogy tényleg forró legyen?!

Csontszáraz kapucsínó

Ha most értetlenül kaptátok fel a fejeteket, mint én, akkor itt van a recept a kapucsínóhoz: egyharmad eszpresszó, egyharmad gőzölt tej és egyharmad hab. Ez eddig is megvolt. De kérhetjük úgymond nedvesebben is, ami annyit takar, hogy kicsivel több tej kerül bele, a szárazba pedig kicsivel több hab. Na de csontszárazat? A barista szerint ez nem is igazán ital, inkább egy csomó levegő. És ezért akar valaki fizetni???

Sovány szója latte

Szerinte az elfogadható, hogy szójából készül valami, és az is, hogy sovány tejből. De a kettő együtt már nem.

Kapucsínó mandulatejjel

Itt most következik egy kis visszautalás az előző részhez meg a légbuborékokhoz. A tehéntejjel olyan sűrű tejhabot tudunk készíteni, ami tökéletes ehhez az italhoz. Viszont ha ezt helyettesítjük mandulatejjel más lesz a végeredmény, sokkal vastagabb habot kaptok. Persze az íze ugyanolyan finom marad, de kevesebbet kaptok, mint egy kapucsínó és többet, mint egy latte, ha ezt a fajta tejet választjátok.

Objektum doboz

Zárás előtti utolsó pillanatos kávé

Technikailag nincsen rossz kávé, de azért sokkal jobban esik egy frissen lefőzött adag, mint az a pár korty, ami megmaradt még az utolsó fél órára. Zárás  előtt ha szükségünk van egy adag koffeinre, érdemesebb valami extrábbat kérni és nem csak egy sima eszpresszót.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek