Egyéb kategória

A bőrötök csak egy dolgot kér tőletek: fejezzétek be a stresszelést!

Mennyit halljuk és hangoztatjuk, hogy a stressz bizony káros a fizikai és a mentális egészségetekre, de arról talán még nem, vagy csak kevés szó esett, hogy a bőrötöket is megtépázhatja. Gondoltátok volna? Ha nem, akkor most egy kicsit kivesézzük a témát ebből a szemszögből.

vous - 2017.01.15.
A bőrötök csak egy dolgot kér tőletek: fejezzétek be a stresszelést!

A stressz hegesedéshez vezethet

Hajlamosak vagytok csipkedni a bőrötöket, amikor stresszesek vagytok? Nyugi, ezzel nem vagytok egyedül. Azonban a baj az, hogy a folyamatos piszkálással telihordjátok a területet bacilusokkal, abból meg jönnek a mitesszerek, a fertőzések, plusz jelentkezhet valamilyen irritáció, bőrpír. Ezekből pedig akár még nehezen gyógyuló hegek is megmaradhatnak. Amikor legközelebb észreveszitek, hogy már kezdenétek birizgálni a bőrötöket, akkor foglaljátok le a kezeteket valami mással.

A stressz az étrendeteken át is károsítja a bőrötöket

A stressz hatására sokan az egészségtelen ételekben keresik a boldogságot, a nyugalmat. Ne lapátoljátok magatokba eszetlenül a sütiket, a csipszet és az ehhez hasonlókat, mert a testeteket megfosztjátok az értékes tápanyagoktól. Valamint olyan dolgokat visztek be, melyek elzsírosítják a bőrötöket, és majd jönnek azok a kellemetlen pattanások… Egyetek egészséges nassolnivalókat, és ne engedjetek a kísértésnek.

Objektum doboz

A stressz gyorsítja az öregedési folyamatokat

Mi, nők rengeteg pénzt képesek vagyunk kiadni a különböző ránctalanító csodákért. De a csúnya igazság az, hogy felesleges az egész akkor, ha szétstresszelitek magatokat. A stressz ugyanis hatással van a DNS-re, olyannyira, hogy az öregedési folyamatok felgyorsulhatnak, a bőr megereszkedhet, és a ráncok száma is növekedhet rajtatok. Igyatok minél több vizet, és szánjatok elég időt az alvásra.

A stressz karikás szemeket eredményez

A stressz közvetlenül ugyan nem varázsol a szemetek alá sötét karikákat, de közvetetten már igen. Egész pontosan úgy, hogy ebben az állapotban kevesebbet és nehezen alszotok. Ugye már összeállt a kép? Próbáljátok meg betartani a 7-8 óra alvást, sőt, néha engedjétek meg magatoknak a 9-et is.

Ha ide kattintotok, további megoldásokról olvashattok, melyekkel elűzhetitek a stresszt!

Ajánlott cikkek