Egyéb kategória

A karácsonyfa elrakásának 5 módja – ti melyik típusba tartoztok?

Nézzetek be a szobátokba: ott áll még a karácsonyfátok? És ha igen, még meddig? Vagy ha már nem, mikor szedtétek le a díszeket? 

vous - 2017.01.15.
A karácsonyfa elrakásának 5 módja – ti melyik típusba tartoztok?

Én sokáig azt hittem, mindenki január első hetében, vízkeresztkor teszi el a fát, mi ugyanis gyerekkoromban műfenyőt használtunk. Csak pár éve tapasztaltam meg az élő fenyő hangulatát, és bekukkantva januárban egy családhoz, meglepetten vettem tudomásul, hogy ők ugyan nem szedik még le a díszeket. Eláll az a fa tavaszig. Így szinte adott volt egy cikkalap, illetve hogy összegyűjtsem, hányféle módn állnak hozzá az emberek a fabontáshoz.

Objektum doboz

„Eláll az tavaszig”-típus

Aki hagyja érvényesülni a fát, és egészen tavaszig vár, hogy megmaradjon az ünnep hangulata. Csak akkor kap észbe, amikor már a bevásárlóközpontokat elönti a húsvéti tojások és nyuszik tömkelege. Ő mit sem tapasztal meg a karácsonykor elszabaduló pokolból.

Rögtön ünnepek után

Neki szinte fáj a gondolat, hogy előbb vagy utóbb pluszmunkája lesz a fával, a dekorációval, és úgy gondolja, akkor már inkább essen rajta túl előbb, mint később. Egyetemistaként úgysem lesz ilyesmire ideje januárban.

Objektum doboz

Pontosan vízkeresztkor fát leszedős

Tartja magát az ütemtervhez. Pont.

Amikor a tűlevelek hullani kezdenek

Halasztgatós típus, meg kicsit lusta. Csak akkor kezd el takarítani, ha már bokáig érnek a tűlevelek. 

Objektum doboz

Bónusz: nincs helyetek tőle, ezért mielőbb

Nálunk idén ez a helyzet állt elő, ugyanis annyira benéztük a fa méretét, hogy a kétszeresét vettük annak, amit szoktunk. Erre már csak otthon jöttünk rá, úgyhogy nem volt mese, beállítottuk a nappali egyik ajtaja elé, így pár hétig kerülőúton jártunk be a konyhából a nappaliba. Ezzel csak az a baj, hogy nehéz leszokni arról a beidegződésről, hogy ugyanonnan járjatok be, ahonnan addig, szóval párszor beleszaladtunk a fába is, de sebaj, azért imádtuk. Viszont emiatt nem vártuk ki a vízkeresztet, hamarabb leszedtük a díszeket.

Ajánlott cikkek