Egyéb kategória

Tuti tippek, hogy már reggel érezzétek: „Enyém a világ!”

Fura dolog az önbizalom, van, hogy a legkisebb dologtól jön meg, és van, amikor akkor sincs, ha minden jól alakul. Azért, hogy legyen, leginkább ti tehetitek a legtöbbet, akár már reggel!

vous - 2017.01.16.
Tuti tippek, hogy már reggel érezzétek: „Enyém a világ!”

Nem kell mondanom, hogy bizony vannak olyan reggelek, amikor az önbizalmat még hírből sem ismerjük. Az nyilvánvaló, hogy a magabiztossághoz hozzájárulnak olyan ügyes-bajos dolgok, mint hogy hogy áll a hajunk, jól sikerül-e a sminkünk, vagy éppen nincs-e lepattogva a kisujjkörmünkről egy milliméternyi körömlakk. Bár az életben, sőt a mindennapokban is vannak ennél sokkal, de sokkal fontosabb dolgok, bizony ezek egy lány napját nagyon el tudják rontani, sőt, olykor ezen múlik az önbizalom.

teli-depresszio-sad-szomorusag

„A bőröm alá másztak a szavai, nem tudtam szabadulni tőlük” – Egy önbizalom újjáépítésének története

Az önbizalmat nem kapjuk csak úgy kézhez, meg kell dolgozni érte, egyeseknek keményebben. Dóra a VOUS vendégszerző felhívására küldte be írását arról, hogyan döngölték földbe az ő önbizalmát, amit végül csakis saját maga épített újjá.

A következő sorokban Füle Dóra történetét olvashatjátok.

Van, hogy úgy érezzük, a szett, amit kiválasztottunk nem jó, feszengünk benne, így akaratlanul is, de ezt fogjuk sugározni, ilyenkor az önbizalomszint a nullára csökken. Lányok, az a rossz hírem van, hogy ilyenek sajnos míg élünk, elő fognak fordulni, azonban tehetünk ellene. Jöjjön pár tipp zéró önbizalmú reggelekre, hogy még a (csak általatok annak gondolt) legrosszabb szettben is egy hatalmas önbizalomburokban induljatok útnak!

Füles be, kedvenc zene ON!

Nem ér röhögni, de ha úgy érzitek, ez is egy olyan nap, akkor míg beértek a munkába vagy a suliba, hallgassatok zenét, a kedvenc zenéteket, ami inspirál titeket. Míg lépkedtek a metró peronján a kedvenc muzsikátokkal a fületekben, úgy fogjátok magatokat érezni, mintha egy trendi klipet forgatnátok. Jennifer Lopez sem lehajtott fejjel vonul a klipjeiben!

Keljetek fel korábban (nem azért, hogy legyen időtök a fullos sminkre!)

És nem is azért, hogy alaposabban végiggondoljátok az aznapi vagány outfitet! Keljetek fel korábban, hogy legyen időtök MAGATOKRA! Reggelizzetek meg nyugiban, olvassátok végig a híreket, és normál tempóban készüljetek el. A nyugodt reggelek, az otthon élvezete kellő löketet adhat, hogy jól induljon a nap, még akkor is, ha a tusvonalatok nem egyforma

Menjetek közösségbe!

Ezt nevezhetjük az igazi önbizalomtuningnak! Ha meló vagy suli után elmentek szórakozni, moziba, meginni egy kávét a barátaitokkal, tehát közösségben vagytok, olyan helyen, ahol nagyon sok impulzus érheti az embert. Egy nagyon egyszerű példa: ha a mozis fiú megdicséri a szemeteket, az akár egész hétre felpimpelheti az önbizalmatokat. Igen, van, amikor erre van szükségünk!

Ajánlott cikkek