Egyéb kategória

Michelle Obamának sikerült a lehetetlen: egészséges életmód pizzával

A világ egyik legbefolyásosabb és legkedveltebb nője a most leköszönő amerikai elnök, Barack Obama felesége. A mindig mosolygós Michelle-nek – first ladyként, az elmúlt 8 évben – több olyan nagyon fontos küldetése is volt, ami az étkezést, illetve táplálkozást illeti.

vous - 2017.01.17.
Michelle Obamának sikerült a lehetetlen: egészséges életmód pizzával

Az egyik legfontosabb projektje e téren a gyerekek elhízása elleni küzdelemben való élenjáró és kitartó tevékenykedés volt, ami Amerikában tényleg kiemelt és égető probléma. Az egészségesebb táplálkozás népszerűsítésének érdekében

a Fehér Ház kertjében saját veteményest hoztak létre. Sőt 2016. elején csatlakozott egy 30 napos vegán kihíváshoz is,

aminek a lényege az volt, hogy egy hónapon át csak és kizárólag növényi alapanyagokat fogyasszanak a projektben részt vevők – egyrészt az egészségesebb életmód, másrészt a fenntarthatóbb környezet érdekében.

A rendszeres mozgás, mindennapi sportolás népszerűsítése is a first lady legfontosabb üzenetei fókuszában volt, de tudatos és felelős családanyaként az első számú küldetése a gyerekek egészségének, tudatosságának és táplálkozásának jobbítása volt.

pizsama gyerekek karácsony

„Csokit adtál neki? Még soha életében nem evett csokoládét!” – édesség kontra anyukák

A ti csemetéitek mikor ettek először édességet? És a gyorséttermeket milyen sűrűn látogatjátok? Anyukák vallottak nekünk őszintén.

– Csokit adtál neki?

– Igen, de csak egy fél Sport szeletet. Miért, nem szabad?

Az iskolai étkezés megreformálását, egészségesebb ételek intergrálását szorgalmazta és támogatta, ami azért nem mindig olyan egyszerű – elég nagy kihívás az ellátórendszernek és a gyerekeknek is, mint ahogy ezt itthon is tapasztalhattuk az elmúlt években.

De Michelle-nek sem olyan egyszerű, mert saját bevallása szerint kedvenc ételei a steak, a sült krumpli és a pizza,

illetve az édesburgonya és a rukkola, de állítólag sült krumplit csak nagyon ritkán eszik. Pizzát pedig lehet egészségesen is készíteni, sok zöldséggel…

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek