Egyéb kategória

Figyelem! Ilyen szoláriumba soha ne menjetek!

Télen talá gyakrabban eljárunk szoliba, ilyenkor szeretnénk egy kis színt, na meg egy kis boldogságot, amit egy-egy napozás után kapunk. Azonban nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a mértékletesség nagyon fontos.

vous - 2017.01.17.
Figyelem! Ilyen szoláriumba soha ne menjetek!

Azt bizonyára ti is tudjátok, hogy a túlzásba vitt szoláriumozás illetve napozás milyen kockázatokkal járhat. Azonban olykor-olykor jólesik bemenni egy szoláriumba, főleg így télen. Manapság a nagyvárosok telis-tele vannak szolikkal, azonban nem mindegy, melyikbe tértek be. 

szoli

Szolárium-kisokos: lehet egészségesen is barnulni

Ez nem a „szolizzon mindenki!” cikk. Senkit sem szeretnék rábeszélni a mesterséges barnulásra, sem lebeszélni arról. Szoktam szolizni. Viszonylag rendszeresen járok, tudom, ismerem a kockázatokat, mégis úgy gondolom, hogy ebben is meg lehet találni az „egészséges” mértéket. Ha már úgyis majdnem mindenki csinálja, MERT CSINÁLJA,

akkor igenis beszélni kell róla!

A Szoláriumakadémia kiadott egy felhívást, hogy nagyon figyeljetek oda, milyen szoláriumba mentek. Mint oly sok más területen, itt is nagyon fontos a szakértelem. Bizonyára tudjátok, az EU nagyon komoly szabályokat állít a szoláriumozással kapcsolatban, lényeges, hogy ezeket fokozottan betartsák a szalonok.

Továbbá fontos, hogy a személyzet megfelelő ismereteket szerezzen a gépekről, a csövekről, illetve az észszerű és biztonságos szoláriumozás szabályairól – írják.

Ne menjetek olyan szoliba, ahol:

1. Gond van a higiéniával

Ha már belépéskor azt tapasztaljátok, hogy nem egy profi stúdióba léptetek be, inkább menjetek is ki. Az is árulkodó, ha csupán egy, a laikus számára is elavult gépet láttok. 

Forrás:
pixabay.com

2. Ha a személyzetet nem érdekli, mit csináltok

Főleg, ha elsőnek jártok a stúdióban meg fogják kérdezni, hogy szoliztatok-e már, és elmondják, mennyi időre érdemes befeküdnötök. Minden kérdésetekre tudniuk kell választ adniuk. El fogják mondani, hogy melyik gép milyen barnulást eredményez. Ha kérdezés nélkül csak bekísérnek, akkor inkább hagyjátok ott a stúdiót.

3. Ha régiek a csövek, elavultak a gépek

A Szoliakadémia szerint ez a tipikus módja annak, hogy a lehető legolcsóbban akarják megúszni a szoli üzemeltetését.

Ha azt látjátok, hogy nem a legmodernebb technikával dolgoznak, nem érdemes időt pazarolni rájuk – igényes stúdió ugyanis követi az újításokat, mert a legjobbat akarja nyújtani.

Ajánlott cikkek