Egyéb kategória

Mesésen finom és egyszerű sajtgolyók – a holló ajánlásával

Aki készített már rántott sajtot, tudja, hogy mennyire macerás és izgulós, még a dupla panír sem mindig garancia, hogy ne folyjon ki az a drága jó, az az imádni való olvadt sajt. A sajtgolyóval viszont ez nem fordulhat elő, és sokkal egyszerűbb és finomabb is, mint a rántott sajt!

vous - 2017.01.19.
Mesésen finom és egyszerű sajtgolyók – a holló ajánlásával
Sajtok kézikönyve

Sajtok kézikönyve
Forrás:
Alexandra

Ugyanaz van benne, mint a rántott sajtban – vagyis sajt, liszt, tojás és zsemlemorzsa –, csakhogy a sajt lereszelve, majd egy kis liszttel és tojással összedolgozva, majd prézlibe forgatva. A titok, hogy a liszt és a tojás összefogja, de ogyanolyan olvadós lesz sütés után, mintha rántott sajtot ennénk. 

Nagy előnye, hogy a mutatós kis golyók akár vendégvárónak, előételnek, baráti beszélgetésen vagy borozás mellé falatkáknak is tökéletesek, de akár saláta mellé, főzelékfeltétként is tökéletesen megállják a helyüket. Mindig sikert arat, és még a gyerekek is imádják bekapkodni.

A sajtos massza összeállítása roppant egyszerű, a golyógyártással és a hempergetéssel együtt is megvan 10 perc alatt, de utána mindenképpen be kell tenni a fagyasztóba legalább 20 percre sütés előtt, így biztosan nem fog szétmenni sütés közben – viszont ez lehetőséget ad arra is, hogy nagyobb adagot készítsünk, ha jó áron jutunk sajthoz vagy többféle maradék van a hűtőben, amit fel kellene dolgozni, így gyors vacsorának is bármikor előkapható a házi sajtgolyónk.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek