Egyéb kategória

Egyetlen hiba, amin szinte minden diétázó elbukik januárban

Veletek is előfordult már, hogy belevágtatok a diétába az új év első napján, azonban hamar fel is adtátok? Nos, valószínűleg ti is azon az egy apró hibán buktatok el, amin a legtöbben az év elején! 

vous - 2017.01.20.
Egyetlen hiba, amin szinte minden diétázó elbukik januárban

Szilveszterkor sok ember megfogadja, hogy a következő évben ledob pár kilót, egészségesebben étkezik, többet mozog. Elérkezik a január, és mindenki teljes gőzzel azon van, hogy véghezvigye, amit elhatározott, ám sokan már az első napokban, hetekben elbuknak egy aprócska dolog miatt, és fel is adják. De mi is az? A Shape megkérdezte a szakembereket, akik elárulták, mi az a hiba, ami a legtöbb ember elkövet a diétájában, főleg januárban! 

„Ha egyszerre próbáljátok megváltoztatni az összes rossz szokásotokat, csak azért, mert éjfélt ütött az óra, nagy az esély, hogy belebuktok! Gondoljatok csak bele: Ha valaki megiszik 7 pohár kólát naponta, de megkéritek, csökkentse az adagot csak napi 5-6 pohárra az első 2 hétben, nem fog örülni, de megcsinálja. Ha viszont arra kéritek, hogy egyáltalán ne igyon kólát, nagy az esély, hogy egy idő után annyira kívánja a kólát, hogy feladja”

– mondja Charlie Seltzer súlycsökkentő-specialista.

Objektum doboz

Szóval azt tanácsolják, óvakodjatok az extrém változásoktól és nagy elhatározásoktól – mint például: „holnaptól egész évben nem eszem cukrot!”, hanem ha egy dolgot megfogadtok, az a fokozatosság legyen, mind sportban, mind étkezésben. A lényeg pedig:

  • Ne rövid időtartamokban mérjétek a változást! Havi –4 kiló hetekben mérve csupán heti –1 kiló, ami kevésnek tűnhet, de ha az egész évet nézzük, az –48!!! kiló, ami nagyon szép eredmény!
  • Aki rövid idő alatt sok feleslegtől szabadul meg, legtöbb esetben hamar vissza is szedi magára!

Ajánlott cikkek