Egyéb kategória

Így rendezzétek be a fürdőt, hogy áradjon a csí!

A fürdőszoba bizonyára sokatoknak egy szentély. Van barátnőm, akinek a luxus és a nap csúcspontja, amikor hazaér, és teleereszti a kádat forró vízzel, csepegtet bele illóolajat, majd elerül benne nyakig. Nos, ha ti is így vagytok ezzel, elárulom, hogyan áradhat nálatok is a csí még jobban!

vous - 2017.01.21.
Így rendezzétek be a fürdőt, hogy áradjon a csí!

Mindbodygreen szerzőjétől hoztunk pár tuti feng shui elvet, amit jól tudtok alkalmazni a fürdőszobátokra. Ugyanis, ha pár dolgot megtesztek a fürdőtökben, akkor az energiát bevonzzátok az életetekbe.

Citrom és narancs

A citrusok tisztító hatásait már nagyanyáink is ismerték, és használták is a napi takarítás során. Ám nem csak takarítani tudtok vele, hanem feng shuiban is használhatjátok. A narancs és narancshéj, ha a fürdőszobában van, tisztítja a fürdőt, bevonzza a tiszta energiát. Illóolaj formában is érdemes a vízbe csepegtetnetek, illata kellemesen felfrissít.

Tárjátok ki az ajtót teljesen!

Logikus és helyspóroló ötlet ugyan törölközőket, köpenyeket akasztani az ajtó mögé, de nincs jó hatással a csíre. Ha az ajtót nem tudjátok jobban kinyitni kilencven foknál, az energia nem jut be a helyiségbe. Az ajtók az energia áramlásának portáljai, tegyétek hát szabaddá!

Objektum doboz

Tisztítsátok meg a vécéülőkét is!

A vécéülőkéről gyakran elfeledkeznek takarítás közben, pedig azt is tisztán kell tartani, ráadásul jobb, ha lehajtjátok használat után. A nyitott ülőke ugyanis a feng shui szerint engedi, hogy a pénz áramoljon kifelé az életetekből. (És persze gyakorlati okokból is praktikus lehajtani: hiszen így akadályozhatjátok a gombák és penész terjedését.)

Takarítsátok rendszeresen a lámpákat!

Az izzók képviselik a tűz energiát a feng shuiban, így amikor porréteg keletkezik a lámpán, sokkal kevesebb szenvedély kerül az életetekbe. Szóval, ha jót akartok, portalanítsátok, az izzót pedig cseréljétek a lehető legerősebbre! 

Dobjátok ki a lejárt termékeket!

Bizony, kukába mindennel, aminek lejárt a szavatossága, ezek ugyanis befolyásolják a közérzeteteket és az egészségeteket. Ha feleslegesen kapaszkodtok régi tárgyakba, emlékekbe, az csak zűrzavart kelt, így folyamatosan szortírozzatok! A sminkcuccaitok szavatosságát például így tudjátok ellenőrizni!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek