Egyéb kategória

Így tüntettek nők százezrei a világon Donald Trump ellen

Péntek óta Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Beiktatása másnapján pedig nők és férfiak százezrei vonultak utcára, hogy tüntessenek a nőkről sokszor megalázóan és diszkriminatívan nyilatkozó elnök ellen.

vous - 2017.01.22.
Így tüntettek nők százezrei a világon Donald Trump ellen

24 óra sem telt el azt követően, hogy Donald Trump elfoglalta az elnöki széket Washingtonban, emberek százezrei vonultak utcára, hogy tiltakozzanak ellene. A Nők Menete diszkriminációellenes tüntetéshez világszerte – többek között Budapesten is – csatlakoztak, nemcsak civilek, hanem sztárok is. Az éppen Magyarországon forgató Jennifer Lawrence egy Facebook-posztban támogatta az amerikában utcára vonuló nőket:

Objektum doboz

„Bárcsak ott lehetnék, de a gondolataim és támogatásom azokkal van, akik ma menetelnek. Ne adjuk meg a kormányzatnak az esélyt, hogy olyan szörnyű dolgokat tegyen, amilyeneket akar. Az LMBT- és a környezettel kapcsolatos információkat már eltávolították a Fehér Ház honlapjáról. Küzdjünk az egyenlőségért, küzdjünk azért, hogy a nők dönthessenek a testükről. Köszönjük mindazoknak, akik részt vesznek az akcióban! Ui.: Donald Trump, rossz táncos vagy” – írja posztjában a színésznő.

Rajta kívül Madonna is csatlakozott a tüntetéshez, ő Washingtonban beszédet mondott, amiben annyira szabadjára engedte az indulatait, hogy az amerikai tévétársaságok csak cenzúrázva adták le: 

Objektum doboz

És hogy milyen az, mikor több százezer ember tüntet? Nézzétek meg a képeket!

A Fehér Ház előtti tér Trump beiktatásakor és másnap a Nők Menetén

Objektum doboz

Objektum doboz

„Nem hiszem el, hogy még mindig ez ellen kell tüntetnem”

Objektum doboz

A világ összefog 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek