Egyéb kategória

Ami segít, az undorító? – Méregtelenítsetek finom ételekkel!

A szervezetünk bizonyos értelemben olyan, mint egy gép. Energiával működik, folyamatosan töltenünk kell, és oda kell figyelnünk, hogy jól funkcionáljon. Ha valami akadozik benne, akkor tenni kell érte, ha pedig túl sokat használtuk, időnként nem árt restartolni sem, például méregtelenítéssel.

vous - 2017.01.22.
Ami segít, az undorító? – Méregtelenítsetek finom ételekkel!

A méregtelenítésnek, persze, sok változata van, például tarthattok léböjtöt, vagy akár zöld turmixot is ihattok, amelyet telerakhattok értékes vitaminforrásokkal – például gyömbérrel, fahéjjal –, de az is elég, ha olyan ételeket visztek be az étrendetekbe, amelyek alapvetően tisztító hatással bírnak. Íme pár igazán jó tisztító hatású étel, amik még finomak is!

Cayenne-bors

A Cayenne-bors serkenti az emésztést, segíti a szervezet méregtelenítését az emésztőrendszeren keresztül. Éppen ezért ne sajnáljátok a csípős ízt a kedvenc húsotokról, de akár a salátátokat is megszórhatjátok vele! Én például a frissen szeletelt paradicsomot szórom meg rendre borssal és oregánóval, hogy legyen egy kis plusz az amúgy egyszerű salátámban. 

Objektum doboz

Ananász

Az ananász bromelaint tartalmaz, ami egy enzim, amely segíti az emésztést és csökkenti a gyulladást – írja a Mindbodygreen. A finom, nyers ananász könnyen beépíthető az étrendetekbe, tegyétek turmixba vagy készítsetek belőle sorbetet. Magában is meg lehet venni a bromelaint mint étrend-kiegészítőt, de miért mondanátok le az ananászról? 

Objektum doboz

Pitypang

A pitypang zöldjei nagyon erős méregtelenítő tulajdonsággal bírnak. Egyes tanulmányok még azt is kimutatták, hogy a pitypang zöldjei serkentik a vizeletürítést, segítik a húgyutak méregtelenítését. Elvileg ehetitek nyersen is salátában, ám íze miatt – keserű – nem biztos, hogy szeretni fogjátok. Helyette inkább keverjetek belőle kenyérre kencét, némi pestóval és bazsalikommal. A zöldek egyébként is támogatják a testeteket vitaminokkal, méregtelenítő hatásukkal.

Zöld tea

A zöld tea egy erőmű, tele van antioxidánsokkal, amelyek alapvető szerepet játszanak a test méregtelenítésében. Igyatok legalább két csésze teát naponta, hogy érezzétek gyógyító hatását! 

Objektum doboz

Spenót

Oka van annak, hogy Popey állandóan spenótot evett. Noha muszklikat nem varázsol a felkarotokra, azért elég jól méregtelenít. Tele van vitaminokkal, vashiányosoknak kötelező zöldség, turmixba, salátába és levesbe is tehetitek, isteni finom. Kiindulásképpen máris ajánlok pár turmixot hozzá!
 

Ajánlott cikkek