Egyéb kategória

Veronai buszbaleset: megszólalt az egyik magyar túlélő

Egy olasz lapnak nyilatkozott a veronai tragédia egyik túlélője. Beszámolójából kiderült, a legtöbben ébren voltak, mikor megtörtént a baleset.

vous - 2017.01.22.
Veronai buszbaleset: megszólalt az egyik magyar túlélő

16 ember meghalt és sokan súlyosan megsérültek a szombat hajnali veronai buszbalesetben. A hatóságok még mindig nem tudják, mi okozta pontosan a tragédiát, bár úgy tűnik, hogy a busz kerekeivel lehetett gond. Bár korábban arra is gyanakodtak, hogy a sofőr elaludhatott, ezt az elméletet a rendőrség már elvetette.

Forrás:
MTI

Egy magyar túlélővel a Corriere della Sera készített interjút, ebből kiderült, hogy nem sokkal a baleset előtt tartottak pihenőt. A férfi azt is elmondta, páran aludtak, de a legtöbben ébren voltak, mikor a busz kigyulladt. Beszámolója szerint a tűz a jármű elejében ütött ki.

A helyszínen van Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki elmondta, jelenleg hat súlyos sérültről tudnak, közülük ketten még mindig életveszélyes állapotban vannak, akiknek ha sikerült megmenteni az életét, még hetekig az olasz kórházban kell maradniuk. A másik négy sérültet azonban már ma hazahozhatják, amennyiben a hatóságok ezt engedélyezik.

Forrás:
MTI
Ajánlott cikkek