Balaton jégkorcsolya

Balaton-átcsúszás: egy lány átkorcsolyázta a befagyott Balatont

Azt már biztosan ti is tudjátok, hogy a Balatont jelenleg vastag jég fedi. Sokan lemennek a partra, hogy a megcsodálják a befagyott tavat, sőt, a bátrabbak még a jégre is rámerészkednek, hogy a part közelében korizzanak. Azonban egy lány a barátaival Siófoktól egészen Alsóörsig korcsolyázott el. Nem semmi!

Már mi is beszámoltunk nektek arról, milyen káprázatos a befagyott Balaton. Orbán Kinga és barátai viszont nemcsak a part közelében csodálták meg a tavat, hanem konkrétan „átcsúszták” a Balatont. A társaság ugyanis 3 és fél óra alatt 11 km-t tett meg a Balaton jegén, Siófokról indulva egészen Alsóörsig korcsolyáztak el. 3-4 kilométeren keresztül koriztak a sima jégen, viszont utána a jégtorlódások és rianások miatt levették a korit, és cipőben folytatták az utat. Az északi partnál az utolsó 2 kilométeren ismét sima volt a jég, így végül jégkorival értek a célba – írja a met.hu.

Kinga így mesélt a túráról:

Barátaim megfelelő mentőeszközökről is gondoskodtak, hogy ne történhessen baj. Egyedül és hozzá nem értőként ez veszélyes lett volna. Nagyon szép volt. Hihetetlen, mennyi formája van a jégnek.

Forrás:
Orbán Kinga/ met.hu

A további képeket IDE kattintva nézhetitek meg.