Egyéb kategória

Férfiak a női magazinok szerkesztőségében – mégis mit keresnek ott?

Ha egy pasi fodrásznak, óvó bácsinak, tanárnak vagy valami ilyesminek áll, egy picit mindenki furán tekint rá – mit keres mégis ezen a nők által dominált pályán?! De ez még mindig semmi ahhoz képest, amit azok a pasik kapnak, akik bemerészkednek egy női szerkesztőségbe.

vous - 2017.01.25.
Férfiak a női magazinok szerkesztőségében – mégis mit keresnek ott?

Vannak férfias szakmák és vannak nőies szakmák, amikor pedig ezekben a meghatározásokban valami zavar keletkezik, mindenki fogni kezdi a fejét, és hirtelen nem is tudja, mit gondoljon. Mi is próbáltunk már ki hivatalosan „férfias” szakmának nevezett munkákat, és annyit elöljáróban elárulunk, hogy nem omlott tőle össze a világ. De mekkora bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi beüljön egy női magazin szerkesztőségébe? Mert ilyen is előforul. Egy volt nőimagazin-újságíró férfi a YourTangónak mesélte el, mivel is jár az ilyesmi.

Aki most valami kemény, odamondós és szexista írást vár, az csalódni fog. Egyetlen pasiként dolgozni egy női túlsúlyban lévő helyen egyáltalán nem olyan, mint valami szexfantázia, de még csak nem is olyan borzalmas, mint ha egész nap végtelenített lejátszási listán kéne hallgatni mindenféle menstruáló nő panaszáradatát. A valóság – ahogy az lenni szokott – mindig egy fokkal unalmasabb, de legalább lehet belőle tanulni – mármint a bútortologatáson és a vízautomata újratöltésén kívül.

Tom számára ugyanis az első és legfontosabb felismerés az volt, hogy a női munkatársai minden keményebb fizikai munkát rábíztak. Pedig biztos volt benne, hogy ezt nélküle is bárki meg tudná csinálni:

Ez igazából egyfajta kedvesség volt az irányomba. Talán nem akarták, hogy sérüljön a férfiasságom, ezért bíztak rám mindent.

Sőt, az is kiderült, hogy valójában nőkkel együtt dolgozni nem is akkora nagy szám:

Egy nőkkel teli iroda nem sokban különbözik egy vegyes nemi összetételű irodától – a lányok nem ugyanakkor menstruáltak (vagy talán mégis?!), a hely nem bűzlött parfümtől, sőt, még néha söröztünk is.

És attól még, hogy valakinek ez a munkája, nem fogják megkérdőjelezni, hogy heteró-e. Ráadásul sikerült elsajátítania egy csomó olyan párkapcsolati tudást, amit máshol talán ennyire szájbarágósan soha nem tudott volna: például, hogy mindenki csinál hülyeségeket, és ezzel semmi baj nincs; őszintének lenni a legfontosabb; és a kommunikáció az alapja mindennek.

Nem sikerült elsajátítanom, hogy mi az a varázsszó, amivel bárkiről levarázsolom a bugyit; nem jöttem rá, hogyan lehet megnyerni mindent vitát, és arra sem, hogyan tudok beindítani minden nőt egy mozdulattal. Abban viszont legalább biztos vagyok, hogy létezik női orgazmus!

Amikor a pályakezdőktől is több év munkatapasztalatot várnak... – Problémák, amivel a generációnk minden tagja küzd

Mikor váltsatok munkahelyet, és mikor ne? Megvan, melyek a legjobb időszakok

Ahogy beköszönt az új év, sokan döntenek úgy, hogy ideje kicsit változtatni a hétköznapokon, és új munkahelyet keresni. De vajon mik a legjobb időszakok, amikor érdemes beadni az önéletrajzot, és mikor várjatok egy kicsit?

A cikk ITT folytatódik.

Ajánlott cikkek