Otthon

Ne költsetek sokat sminkecsettisztítóra – így készítsétek el magatoknak fillérekből!

Lassan vége a vizsgaidőszaknak, így könnyen előfordulhat, hogy nálatok is „munka nélkül marad” egy (műanyag) csipeszes felírótábla. Viszont ahelyett, hogy elraknátok a szekrényetek mélyére, inkább készítsetek belőle könnyedén egy sminkecsettisztítót!

vous - 2017.01.26.
Ne költsetek sokat sminkecsettisztítóra – így készítsétek el magatoknak fillérekből!

Még egy dologra azért szükségetek lesz a tábla mellett, egy ragasztópisztolyra, azzal fogjátok elkészíteni az ecsettisztító „fogait”. Kedvetek szerint választhattok, milyen formákat rajzoltok a táblára. A pöttyök a körkörös mozdulatokhoz előnyösöbbek, a csíkok vagy a cikkcakkok pedig a hosszantiakhoz. Miután készen vagytok, hagyjátok jól megszáradni, majd teszteljétek le! Tisztítószerként szükségetek lesz folyékony szappanra vagy samponra és persze vízre.

Objektum doboz

A történetnek azonban még nincs vége, a tiszta, vizes ecseteket a végüknél fogva csiptessétek be a tábla kapcsa alá. Így már egy multifunkcionális szárító-tisztító tábla van a birtokotokban!

sminkecset tisztító

Ha nem szeretitek a DIY-projekteket: itt az automata sminkecsettisztító

Létezik egy Brush Pearl nevű szerkezet, ami nagyjából úgy néz ki, mint egy mini fritőz, azonban ez a kütyű egy automata sminkecsettisztító… igen, egy automata sminkecsettisztító!

Az erről szóló cikket itt találjátok.

Ajánlott cikkek