Egyéb kategória

Hopp, a tészta kimaradt! No para, így is lesz süti: fordított almatorta illatosan

A fordított pitetorta zseniális találmány, nagyon egyszerű, mégis szépséges és finom a végeredmény. Az alma krémessé párolódik a tészta alatt, ráadásul a tésztát sem tudja eláztatni vagy szalonnássá tenni.

vous - 2017.01.27.
Hopp, a tészta kimaradt! No para, így is lesz süti: fordított almatorta illatosan

A fordított almatorta, a Tarte Tatin igazi klasszikus desszert, ami általában leveles vagy gyúrt vajas pitetésztával készül, és a legenda szerint a véletlennek köszönhetjük. Egyszer egy bizonyos

Tatin kisasszony szórakozottságában elfelejtett tésztát tenni a tervezett almatorta aljára,

és gyors megoldásként a tésztát inkább a tetejére borította, mint hogy elölről kezdje a teljes műveletet. Az így készült almatortának viszont hatalmas volt a sikere: a vajban párolódott sült alma sokkal finomabb, krémesebb volt, mintha a sütemény tetejére került volna.

almaspite01

Lépésről lépésre – Az elronthatatlan almás pite titka

Az almás pite az a sütemény, amire szinte minden nemzetnek megvan a maga válasza és variációja, és lehetetlen olyat találni, ami ne lenne finom. Mi most a békebeli, nagymamafélét készítjük, de mutatunk néhány változatot is.

Két omlós tésztaréteg között gazdag almatöltelék, tulajdonképpen ennyi csak az almás pite. Hogy lehetséges ezt annyi módon variálni?

A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább!

 Torták és csokis finomságok

Torták és csokis finomságok
Forrás:
Alexandra

Ennek a sütési módszernek a nagyszerűségét jól mutatja, hogy azóta rengeteg recept és változat született, más gyümölcsökkel, sőt zöldségekkel, a pitetészta helyett piskótatésztával vagy kevert tésztával.

Vannak, akik külön karamellizálják az almát egy sepenyőben egy kis cukorral és vajjal, majd ezután teszik a tortaforma aljára, de így gyakran beleragad vagy túlsül: aki szereti az aranyszínűre sült, puha, enyhén karamellizálódott almát, annak nem kell ennyit bajlódnia. Egy alaposan kivajazott, cukorral meghintett aljú kapcsos tortaformába halmozva az almát, majd erre öntve a tésztát, tökéletes végeredményt kapunk egy jó tésztarecepttel. Mi most egy olyan egyszerű, gyors és kiadós kevert piskótatésztát ajánlunk, ami nem szárad ki, sokáig finom puha marad és nem morzsálódik.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek