Egyéb kategória

480 millióért egy tortát? – Hihetetlen áron futnak a világ legdrágább finomságai

Persze találkoztunk már mindannyian olyan éttermekkel, ahol még az előétel is annyiba kerül, mint egyébként egy egész napi kajálásunk. Megesik, és még érthető is, ha egy díjnyertes helyről van szó. De képesek lennétek mondjuk 300.000 Ft-ot költeni egy bagettre, vagy milliókat egy tortára? Van, aki igen!

vous - 2017.01.30.
480 millióért egy tortát? – Hihetetlen áron futnak a világ legdrágább finomságai

A DailyMail egy infografikával bizonyította be, hogy ha kajáról van szó, nincsenek határok. Legalábbis ami a pénzt illeti. Néhány helyen ugyanis olyan hihetetlen áron kelnek el az ételek és italok, hogy abból már egy komplett nyaralást meg lehetne szervezni. Vagy akár hátra dőlni, és életünk végéig vígan pihengetni. Megmutatok néhányat a leghihetetlenebbek közül!

Objektum doboz

10. The Westin bagett – $1000

Ez a New York-i különlegesség fehér szarvasgomba krémsajttal és gojibogyóval készült, a belsejét pedig rizlingzselével és aranyreszelékkel szórják meg. Az ára forintban 300.000 körül forog, és a NY Westin Hotelben árulják csak.

9. Lancashire Wagyu & Mushroom pie – $1781

Ha csak egyetlen szeletet kérnétek ebből a különös pitéből, az bizony több mint félmillió forintotokba kerülne. Attól olyan különleges, hogy maga az étel arannyal van kirakva, és olyan finomságokkal töltötték meg, mint például a híres Wagyu marha és fekete szarvasgomba, a szaft pedig egy 1982-es Chateau Mouton Rothschild borból készült. Ki se tudom mondani!

hamburger_895831_1280-2

Kiderült: ezek az Instagram legtöbbet fotózott kajái

Az Instán is megvannak a legnagyobb kedvencek; egy rakat posztot láthatunk például Párizsról vagy New Yorkról, sminkötletekről és frizurákról. Kajákról nem is beszélve! De mik a leggyakoribb ételek, amik szembejönnek a kezdőlapon? Már nem titok!

Az ételek listájáért IDE kattintsatok.

8. Samundari Khazana Curry – $3200

Úgy tűnik, a legdrágább ételeknél elvárás, hogy legyen bennük egy kis ehető arany… Ez a curry afféle tengeri gyümölcsök egyvelege, benne kaviárral, tengeri nyúllal, homárral és a kimaradhatatlan összetevővel: arannyal. Az ára majdnem eléri az egymillió forintot!

7. „The Ono” koktél – $10.000

Las Vegasban egyébként sincs hiány drága alkoholokból, de az Ono koktél kiemelkedik a legtöbb közül. Valójában a lényege, hogy mindenféle drága italt töltenek össze; például Louis XIII. de Remy Martin konyakot, a vásárlás mellé pedig ajándékba adnak még egy exkluzív ékszert is. „Röpke” 2.900.000 Ft-ért.

Objektum doboz

6. The Diamond Is Forever Martini – $18.000

Nem először, és nem utoljára a listán egy japán finomság, de ezúttal nem ételről van szó. A The Diamond Is Forever martini attól olyan különleges, hogy Grey Goose vodkát és friss citromlevet öntenek egy egykarátos gyémántra. Igen, egy gyémántra, nekem is fura volt, én sem értem, de ők biztos tudják. Amikor pedig valaki megrendeli ezt a több mint 5 milliós italt, egy élő zenekar a James Bond-filmek zenéjét kezdi el lejátszani.

5. Almas kaviár – $25.000

A kaviár egyébként sem számít olcsó nasinak, de az úgynevezett Almas kaviárt még beszerezni sem könnyű. Ezt egy ősi, albínó tokhal ikrájából készítik el, és állítólag nemcsak szép (merthogy barackos-aranyozott árnyalata van), de nagyon finom is. És persze az arany nem maradhat ki, ha ugyanis vesztek egy ilyet röpke 7.290.000 Ft-ért, aranyozott dobozban kapjátok meg.

Objektum doboz

4. Yubari King dinnye – $26.000

Ez a dinnye valójában két sárgadinnye keveréke, ami önmagában nem hangzik olyan nagy dolognak, de valójában Japánban nagyon értékes gyümölcs, hiszen egyetlen helyen termesztik őket. Sokkal édesebb és ízesebb, mint egy sima sárgadinnye, ezért alapjáraton a japán boltokban 30.000 Ft körüli pénzt is elkérhetnek értük. De volt már példa arra, hogy valaki 26.000 dollárért, azaz 7 és fél millió forintért vett meg egy különösen finom párost (merthogy egyébként kettesével lehet őket megvenni).

3. Three Twins fagylaltkehely – $60.000

A világ legdrágább fagylaltkelyhe 17 és fél millió forintba kerül, mert a benne lévő jég egyenesen a Kilimandzsáróról származik! Viszont azért van benne egy kis csavar is; ezért az árért ti magatok utazhattok el Tanzániába, 5 csillagos szállodában lakhattok, megszervezik nektek a feljutást a hegyre, ahol aztán a Three Twins jégkrém alapítója segít elkészíteni a fagyit – amiből bármennyit ehettek.

2. Penfolds Ampulla – $168.000

A világon összesen csak 12 darab kézzel készített ampulla létezik, ezekbe pedig Cabernet Sauvignont töltenek; ez egy nagyon ritka, különleges bor, amiből csak kevés létezik a világon. Épp ezért ér majdnem 49 millió forintot.

Objektum doboz

1. Diamond Fruitcake – $1.650.000

És az első helyezett egy japán édesség, amihez foghatót még csak elképzelni sem tudnánk. A gyémántos gyümölcstorta nem csak fantázianév, ez konkrétan egy torta, 223 darab gyémánttal kirakva. Csak maga a tervezés fél évet vesz igénybe, az elkészítés pedig további egy hónapot, így megvásárolni nem is lehet; egy tokiói kiállításon nézhetik meg azok, akik nagyon kíváncsiak rá.

Ajánlott cikkek