Egyéb kategória

A legromantikusabb halétel: lazac leveles tésztában, egyszerűen, de elegánsan

A lazac és a spenót nagyon jó barátok, klasszikus párosítás a tányéron, akár gyors fogásról, akár ünnepi alkalomról van szó. Ízben és színben is nagyon jól illenek egymáshoz, ha pedig becsomagoljuk leveles tésztába, igazán meglepő és különleges étellel nyűgözhetjük le szeretteinket, vendégeinket.

vous - 2021.05.23.
A legromantikusabb halétel: lazac leveles tésztában, egyszerűen, de elegánsan

A meseszép színű lazac az egyik legkedveltebb halféle, általában még azok is kedvelik, akik nem kimondottan rajongói a halas fogásoknak. A lazacfilé nagyon hálás alapanyag, villámgyorsan elkészül,

ha például serpenyőben sütjük, szálka sincs benne, ráadásul gazdag omega-3 és -6 zsírsavakban, így kimondottan az egészséges ételekhez sorolhatjuk.

Azt azért valljuk be, hogy nem a legolcsóbb, bár a tengeri halak között bőven a megfizethető kategórában van, viszont jóval kiadósabbá tehetjük, ha leveles tésztába csomagoljuk, ráadásul így igazán mutatós és ünnepi fogást kerekíthetünk belőle, ami akár egy gyertyafényes, romantikázós, kettesben töltött vacsorán is megállja a helyét.

Kimondottan elegáns és különleges fogás a leveles tésztában sült spenótos lazac, elkészítése mégsem bonyolult vagy hosszadalmas, sőt nagyon is kedvez még a kezdő konyhatündéreknek is.

Amíg a halas piténk sül, egy illatos és selymes fehérboros mártást is készíthetünk hozzá.

Tulajdonképpen önmagában is tálalható, kínálható, hiszen a tészta és a spenót a hal köreteként is tekinthető, de nagyon jól illik mellé egy színes saláta vagy párolt zöldség is.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek