Lazac spenót leveles tészta

A legromantikusabb halétel: lazac leveles tésztában, egyszerűen, de elegánsan

A lazac és a spenót nagyon jó barátok, klasszikus párosítás a tányéron, akár gyors fogásról, akár ünnepi alkalomról van szó. Ízben és színben is nagyon jól illenek egymáshoz, ha pedig becsomagoljuk leveles tésztába, igazán meglepő és különleges étellel nyűgözhetjük le szeretteinket, vendégeinket.

A meseszép színű lazac az egyik legkedveltebb halféle, általában még azok is kedvelik, akik nem kimondottan rajongói a halas fogásoknak. A lazacfilé nagyon hálás alapanyag, villámgyorsan elkészül,

ha például serpenyőben sütjük, szálka sincs benne, ráadásul gazdag omega-3 és -6 zsírsavakban, így kimondottan az egészséges ételekhez sorolhatjuk.

Azt azért valljuk be, hogy nem a legolcsóbb, bár a tengeri halak között bőven a megfizethető kategórában van, viszont jóval kiadósabbá tehetjük, ha leveles tésztába csomagoljuk, ráadásul így igazán mutatós és ünnepi fogást kerekíthetünk belőle, ami akár egy gyertyafényes, romantikázós, kettesben töltött vacsorán is megállja a helyét.

Kimondottan elegáns és különleges fogás a leveles tésztában sült spenótos lazac, elkészítése mégsem bonyolult vagy hosszadalmas, sőt nagyon is kedvez még a kezdő konyhatündéreknek is.

Amíg a halas piténk sül, egy illatos és selymes fehérboros mártást is készíthetünk hozzá.

Tulajdonképpen önmagában is tálalható, kínálható, hiszen a tészta és a spenót a hal köreteként is tekinthető, de nagyon jól illik mellé egy színes saláta vagy párolt zöldség is.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos