Egyéb kategória

Gyógyszerek a hűtőben: igen vagy nem? – utánajártunk!

Sokszor vagytok bajban: nem tudtok már hová pakolni a hűtőben? Talán túl sok, nem odavaló dolgot is tároltok benne. Például a gyógyszereket hová pakoljátok? A hűtőbe?

vous - 2017.02.09.
Gyógyszerek a hűtőben: igen vagy nem? – utánajártunk!

Legutóbb arról írtunk nektek, milyen furcsa, oda nem illő dolgokat tárolunk a hűtőben. Ahogy akkor ígértük, most az egyik ilyen furcsaságot részletesebben is kitárgyaljuk. Bizonyára nem mi, itt a szekesztőségben vagyunk az egyetlenek, akik a gyógyszereket a hűtőben tároljuk. Hogy milyen indíttatásból, azt ne kérdezzétek, így láttuk anyukánktól, ezt hoztuk.

Jól tesszük?

hütő

Hű, hűt a hűtő! – Praktikus tippek a jégszekrényhez

Gondoltam valamire, mi az? Nagy, hideg, sok-sok finomság belefér, és nélkülözhetetlen. Jó, ez így nem ér, már rég elárultam magam. De még nem tudjátok, milyen okossággal készültem nektek a hűtőkről. Lesz hűtőkisokos, praktikus kajatárolási tipp, és megismerhetitek a legmodernebb gépezetet is.

Hűtésre fel!

Utánajártunk, mennyire hasznos illetve haszontalan, hogy minden gyógyszert a hűtőszekrényben tárolunk. A világ egyik legkedvesebb gyógyszerész doktorától megtudtuk, hogy nem kell, sőt nem szabad minden gyógyszert „jegelnünk.”

Gyógyszerek, amiket a hűtőben kell tárolnunk:

  • inzulin
  • kúpok, hüvelykúpok
  • felbontott folyékony gyógyszerek

Minden szilárd és kapszulás gyógyszernek a legjobb, ha szobahőmérsékleten tároljuk, illetve nyáron a nagy melegben érdemes szárazabb, hűvősebb helyen tartani őket, de semmiképpen sem a hűtőben. Egyes gyógyszerek ugyanis a hideg hatására tönkremehetnek. 

Ha pedig biztosra akartok menni, a gyógyszerek csomagolásán megtaláljátok a tárolási javaslatot!

Na, több hely lett a frigóban?

Ajánlott cikkek