Egyéb kategória

Újrahasznosított műanyagból készült a H&M gyönyörű ruhája

Szerencsére több világmárka is elkezdett a környezettudatosság irányába mozdulni az utóbbi időben. Most a H&M mutatott be egy olyan újrahasznosított alapanyagból készült darabot, mely első pillantásra képes elrabolni a nők szívét, úgyhogy vigyázzatok, mert mindjárt titeket is elvarázsol!

vous - 2017.02.09.
Újrahasznosított műanyagból készült a H&M gyönyörű ruhája

Korábban írtunk már arról, hogy az Adidas a fenntarthatóság jegyében elkezdett óceáni hulladékból is gyártani cipőket, majd előálltak a bioacél szálakból készült verzióval, mely azért számít különlegesnek, mert képes a teljes természetes lebomlásra.

mengyan-eszter-zold-fenntarthato-divat-nes-cipo

Szemétbe szánt anyagcafatot és levetett férfifarmert viselni menő!

Régen minden rendes családban volt varrógép, varrósarok, varródoboz, mára olyan, mintha teljesen elfelejtettük volna, mire való a tű és a cérna. Azt sem tudjuk, milyen öltések léteznek, a varrógépet pedig fel sem ismerjük, nemhogy használni tudjuk – tisztelet a kivételnek. Pedig a régiből, a hulladékból születhet új; a javított, foltozott, átalakított, pimpelt pedig az eldobható tudatos, okos alternatívája. 

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Most a H&M is előrukkolt egy környezettudatos megoldással, ugyanis a napokban bemutatták az orosz szupermodell, Natalia Vodianova segítségével az újrahasznosított műanyagból készített földig érő ruhájukat. A púderszínű darabnak – számunkra – igen borsos az ára, körülbelül 72.000 forintot kérnek majd érte április 20-a után. A cég kreatív igazgatója a bemutató kapcsán elmondta, nagyon örül annak, hogy meg tudják mutatni, mit képesek alkotni újrahasznosított alapanyagból. Ugyanakkor kiderült az is, hogy további terveket is szövögetnek, egy egész környezetbarát kollekción ügyködnek, valamint a teljes kínálatuk 20%-a fenntartható anyagból készül majd, mely számot folyamatosan szeretnék növelni.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szerintetek ezt a H&M ruhát is viszontlátjuk majd valamelyik hírességen?

Ajánlott cikkek