Egyéb kategória

A Vogue üzent nektek: a tökéletlenség az új tökéletes – imádjuk!

Az amerikai Vogue márciusi száma több szempontból is különleges. A 125. születésnapját ünneplő lap címlapján olyan modellek szerepelnek, akik nem félnek felvállalni önmagukat. Azt a gyönyörű nőt, aki ott van bennetek is. Mert ki másnak kellene kiállnia emellett, ha nem azoknak a hírességeknek, akiket egy egész világ ismer? Itt az ideje, hogy kövessétek a példájukat!

vous - 2017.02.09.
A Vogue üzent nektek: a tökéletlenség az új tökéletes – imádjuk!

Ha azt mondjuk, Super Bowl, tuti, hogy nektek is Lady Gaga fantasztikus show-ja ugrik be. És az megvan, hogy utána micsoda kommentháborút indított el a róla készült kép? Mindössze azért, mert nincs „tökéletes” teste. Ha tényleg ez lenne az igazság – Lady Gaga teste szerintünk tökéletes –, árulja már el valaki, ugyan mi a baj a tökéletlenséggel? 

A Vogue is azt hirdeti, nincs baj azzal, hogy sokfélék vagyunk sokféle kinézettel. Hol vannak már a kizárólag XS-es modellek, a csontsoványra fogyott lányok tucatkinézettel? A divatipar is egyre inkább kiáll a változás mellett.

Objektum doboz

Egyre gyakrabban láthattok plus size hírességeket, különböző bőrszínű és korosztályú modelleket. A The Fashion Spot felmérése is azt mutatja, hogy mára több mint 25% a színes bőrűek aránya a kifutókon, ez a szám pedig minden évben növekszik, azonban még mindig 10 modellből 7 fehér bőrű. 

Persze, még mindig lenne hova fejlődni. Ugyanez a helyzet a transznemű (0,11%), esetleg plus-size modellekkel (0,54%), valamint az 50+-os korosztály megjelenítésével is.

A mai modellek között vannak látszólag teljesen hétköznapi emberek, valamilyen apró szépséghibával. Lehet, hogy oviban még csúfolták is őket. Ma világhírűek. Sztárok, akik kiállnak a tökéletlenség mellett.

Gondoljatok csak Ashley Grahamre, aki bátran szembeszáll az őt érő kritikákkal és soha egy percig sem zavartatja magát, ha valaki megjegyzést tesz rá. De kit érdekel, mit gondol más, ha ők jól érzi magukat a bőrükben?

Szerencsére a mai világban már egyre kevésbé fontos, hogy valaki alacsony, magas, kerek vagy esetleg sovány. Ugyan a saját bőrünkből nem tudunk kibújni, pedig van, hogy néha nagyon akarunk, mert valami nem tetszik. Mint minden nő, ti is valószínűleg hajlamosak vagytok azt gondolni, hogy egy bizonyos szépségideálnak kell megfelelnetek.

Valamifajta belső kényszert éreztek, hogy mások legyetek: szebbek, jobbak. Tökéletesek. Csak épp közben elfelejtitek, hogy olyan bizony nem létezik.

Nem, nem azt mondjuk, hogy nem jó változtatni, hogy tilos fogyni vagy épp sportolni, egészségesen enni. Csak közben ne felejtsétek el, mi a lényeg! Ne veszítsétek el saját magatokat a túlzott, elérhetetlen elvárások miatt. Nevessetek, egyetek jókat, legyetek felhőtlenül boldogok. Hiszen gondoljatok bele: nem lenne jóval egyszerűbb minden, ha szeretnétek a testet, amiben éltek? Miért féltek a hibáitoktól? Csak körbe kellene nézni.

Higgyétek el, a modern nő más, mer különböző lenni. És ez teszi őt azzá, aki. Szóval VOUS-lányok, merjetek ti is kicsit tökéletlenek lenni!

Ajánlott cikkek