Egyéb kategória

Ezek az esküvői trendek a magyar menyasszonyok kedvencei

A legtöbben már kislányként elkezdjük tervezgetni az esküvőnket. Igaz, az alatt a jó néhány év alatt, amire ténylegesen eljutunk a nagy napig, már biztosan számtalan dolgot máshogy képzelünk, mint gyerekként. Habos-babos ruha helyett lehet, hogy inkább valami testhez simulót szeretnénk, a rózsaszín dekor helyett talán inkább már a púderszínt választjuk, és lehet, hogy a tízemeletes tortát is soknak érezzük. Szóval mi lehet a helyzet most a valóságban? Jelenleg mik a legnépszerűbb trendek a magyar menyasszonyok körében?

vous - 2017.02.10.
Ezek az esküvői trendek a magyar menyasszonyok kedvencei

Mindaddig, amíg nem a saját esküvőnket szervezzük, a „nagy nap” csak a képzeletünkben létezik. Ám akkor, mikor oda kerülünk, rájövünk, hogy sokkal bonyolultabb mindent beszerezni, megszervezni és megvalósítani, mint ahogy azt gondoltuk. Pontosan ezért, most kiszakadva a tervezgetésből, az álmodozásból és a külföldi példákból, arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen trendeket követnek leginkább a valós magyar menyasszonyok. A témában az egyik legnépszerűbb esküvős Facebook-csoport, a Menyasszonyi Csevegő létrehozóját és a Menyasszonyi Börze szervezőjét, Isik Zsuzsát kérdeztük.

Ha esetleg nem ismeritek a csoportot, akkor röviden annyit kell róla tudni, hogy ez egy közel tízezer fős inspirációs csoport, ahol a menyasszonyok egymástól kérhetnek tanácsokat, tippeket, és gyakorlatilag bármilyen kérdést feltehetnek, bármilyen tapasztalatot megoszthatnak esküvő témában. 

Forrás:
Jeffrey Lewis Bennett

De vajon mik a legnépszerűbb témák a csoportban? Mi érdekli leginkább a menyasszonyokat?

Az egyik legnépszerűbb téma a szolgáltatókeresés, hiszen erre máshol nincs nagyon lehetőség. A másik központi kérdés: a ruha. 

Sokszor előfordul, hogy a lányok lefényképezik magukat néhány esküvői ruhában, amik közül nem tudnak választani. A fotókat feltöltik a csoportba, és gyakorlatilag megszavaztatják velünk, hogy melyik áll nekik jobban. 

Emellett (sajnos) népszerű a családi konfliktusok témaköre is: Ki fizesse az esküvőt? Ki mondhat véleményt? Az anyós mibe szólhat bele? Ezenkívül a különböző szolgáltatások árairól is sokszor érdeklődnek egymástól, valamint most, január környékén a nászút volt a legnépszerűbb téma. Maga az esküvőszervezés is gyakran szóba kerül, a legtöbb menyasszony ugyanis nem alkalmaz esküvőszervezőt (amit egyébként később általában megbánnak), ezért sokszor egymástól kérnek tippet. Ha ti is egyedül szervezitek, akkor az Esküvőt Szervezek honlapja a teendők listájával, vendéglista- és költségvetés-tervezővel segítségetekre lesz a szervezésben.

Forrás:
ruffledblog.com

Mik a legnépszerűbb trendek a menyasszonyok körében?

Zsuzsa azt mondja, az egyik legnépszerűbb trend egyértelműen a vintage esküvő, bár mostanában ez már kezd lecsengeni. A pucér torták is népszerűek voltak, de ez azért jobban megosztotta a menyasszonyokat. A vőfély helyett egyre inkább ceremóniamestert hívnak az esküvőkre, aki a hagyományos rigmusozás helyett a „műsorvezető” szerepét látja el. Még mindig hódítanak a klasszikus, romantikus esküvők is, ahol a dekoráció alapköve például a székszoknya masnival átkötve. Ami újdonság, és most kezd népszerűvé válni, az a fotósarok és a polaroid képek készítése.

Tehát a legnépszerűbb magyar esküvői trendek:

  • vintage esküvő
  • pucér torták
  • ceremóniamester a vőfély helyett
  • székszoknya masnival átkötve
  • fotósarok, polaroid képek
eskuvoi-torta-magyar

Viszlát, virágkoszorú! – Esküvői trendek a Pinterestről, amiknek 2017-ben búcsút intünk

Ha éppen az esküvőtökre készültök, akkor biztosan gyakran pörgetitek végig a Pinterestet egy kis inspirációért. Az oldal ugyanis tele van gyönyörűbbnél gyönyörűbb menyasszonyi ruhákkal, koszorúslányruhákkal, dekorötletekkel és esküvői virágcsokrokkal. Így talán nem meglepő, hogy a Pinterest ma már nemcsak népszerűsíti az esküvői trendeket, hanem diktálja is azokat.

A teljes cikket ITT elolvashatjátok.

Emellett sokszor a gyakorlatban is segítik egymást a tagok, a napokban a csoport például egy menyasszony esküvőjét is megmentette…

„Nemrégiben az egyik menyasszonyunk a rendelt köszönetajándékai mellé megkapta egy másik menyasszony rendelését is. Kitette a csoportba, hátha pont ő is velünk készülődik. És természetesen igen, 1 órán belül megvolt a tulajdonosa. Ha valaki más meséli, azt gondolom, kamuzik… mi az esély erre? Elküldtem őket lottózni. Remélem, ott is ilyen szerencséjük lesz.”

Ha pedig még jobban el szeretnétek merülni abban, mit és hogy csinálnak a magyar menyasszonyok, a következő cikkeket bátran olvasgassátok:

Ajánlott cikkek