Egyéb kategória

Sziasztok, elmentünk a Grammyre! – Így fest egy csapat újságíró a vörös szőnyegen

A Grammy az év egyik legnagyobb pretízzsel bíró díjátadója, a zeneipar Oscarja. Február 12-én éjjel Los Angelesben felvonul a zenész világ apraja-nagyja, és persze mi is! Ugyanis úgy döntöttünk, hagyományt varázsolunk a tavalyi mókából, amikor is az Oscar vörös szőnyegére repültünk. Fotósunknak, Molnár Ancsának hála idén az 59. Grammy-díj-átadót céloztuk meg, nem is akármilyen ruhákban! 

vous - 2017.02.12.
Sziasztok, elmentünk a Grammyre! – Így fest egy csapat újságíró a vörös szőnyegen
Sziasztok, elmentünk az Oscarra! Megmutatjuk, mit viseltünk a vörös szőnyegen

Tavaly elmentünk az Oscarra! Emlékeztek? Mutatjuk, mit viseltünk a vörös szőnyegen

Különleges év volt a tavalyi, már ami az Oscart illeti: a Saul fia történelmet írt, a VOUS-lányok pedig – ha csak gondolatban, de – Hollywoodba repülhettek. A tavalyi cikkünket ide kattintva olvashatjátok el újra.

Aki nem tagadta meg önmagát – Eszter

„Tavaly az Oscaron egy Valentino darabot választottam a divatház haute couture kollekciójainak egyikéből. A Grammyre sem tudtam megtagadni önmagam, egy 2011-es Valentino ruhára esett a választásom. Cserfes, csajos, játékos, nőies. Imádnivaló.

Közben rájöttem, hogy nem is a divatházhoz ragaszkodom igazán, hanem Maria Grazia Chiuri divattervező világához.

Az olasz dizájner világában a nők egyszerre tündérek, csábítók, lázadók, álomszerűek, és nagyon is valóságosak.

Maria Grazia Chiuri 2016-ban a Dior vezető tervezője lett – az első nő a divatház történetében, aki ezzel a címmel büszkélkedhet. Nem véletlen, hogy a 2017-es tavaszi haute couture kollekciókat nézve azt éreztem, a Dior az új Valentino.”

Forrás:
Vogue, Molnár Ancsa

Akinek valóra vált egy álma – Nóri

Idén nem sikerült kilépnem a komfortzónából, sőt nagyon is a határaimon belül maradtam. Egy egyszerre sportos, de szupernőcis D&G nadrág + blézer + póló szettet választottam – nem véletlenül.

Legelső emlékem a divattal, ami kitörölhetetlenül beleégett a memóriámba, egy Dolce & Gabbana-kampányfotó volt. 10 éves lehettem, és az olasz Vogue-ban láttam meg. Nem emlékszem pontosan a képre, csak arra, hogy a fekete-fehér fotó eleganciája, letisztultsága és egyben vadsága lenyűgözött. Azóta vágyam arra, hogy egyszer egy Dolce ruhába bújjak, és erre a 2017-es tavaszi kollekció egyik kiemelkedő darabja tökéletesen megfelelt. Imádtam! 

Forrás:
Vogue, Molnár Ancsa

Aki a kifinomult eleganciát képviselte – Viola

„Amikor ruhát kerestem, nem csak az volt a szempont, hogy mi tetszik, mivel hús-vér nő vagyok. Két dolgot próbáltam szem előtt tartani: azt, hogy nagyon fehér bőröm van, amin nem minden árnyalat mutat jól – és azt, hogy csípőben erősebb vagyok. Ezt a derékban vágott Carolina Herrera ruhát választottam, mert úgy gondoltam, előnyös lenne a színe és a szabása. Bár nem vagyok a színes ruhák embere, a feketét snassznak éreztem volna – így egy klasszikus szín, a sötétkék mellett döntöttem.

Klasszikus és kifinomult darab, amit azért mégsem vehet fel az ember bárhová, de a Grammyre igen.

Forrás:
Vogue, Molnár Ancsa
Molnár Anikó fotográfus

Molnár Anikó, a VOUS fotósa és Photoshop-mestere

Fotós-képszerkesztőnkről, Ancsáról nemrég kiderült: a teákat éppannyira imádja, mint a Photoshoppal játszani, mert bizony ő a szerkesztőség átváltoztatómestere. 

Volt, hogy az aranytorkú Adele-t ültette egy kocsi tetejére, majd Audrey Hepburn kezébe varázsolt lufit. Ha épp nem a Photoshoppal bűvészkedik, szívesen mutatja be teázási szokásait, Kínát, vagy a burlesque világába kalauzol minket. Lemaradtatok? Ancsa összes cikkét ITT visszanézhetitek.

Aki a „hálóruhájával” tűnt ki a tömegből – Mojzi

„Először nem akartam részt venni a 'vörös szőnyegen', mert tudtam, hogy rengeteg időmet veszi majd el készülődés, illetve a tökéletes darab kiválasztása. Aztán a nagy unszolásra végül beadtam a derekamat, és azonnal ráírtam nővéremre, hogy segítsen a ruha kiválasztásában, ő pedig ajánlott tervezőket és divatházakat, amik szerinte szóba jöhetnének.

Így találtam rá erre az Elie Saab ruhára, ami olyan, mintha most léptem volna ki a High Society című filmből, azon belül is valami óriási ágyból, merthogy légiességével kicsit emlékeztet a régmúlt mesés hálóruháira, miközben van benne valami tündérhercegnős báj is.

Forrás:
Vogue, Molnár Ancsa

Aki az afterre is gondolt – Emcsi

„Ugye nem gondoltátok, hogy klasszikus habos-babos ruhában jelenek meg a Grammyn? Természetesen nadrágot választottam, egy nem mindennapi csőtoppal. Alexis Mabille darabja pedig kellően tükrözi a stílusom. Finoman követem a divatot, inkább a vagány, sportos darabokat szeretem, ezekben érzem jól magam. A nadág, top kombó pedig tökéletes lesz az afterpartyra is.

Nem érezném magam jól Hamupipőkeként.

Forrás:
Vogue, Molnár Ancsa

Aki kristályként ragyogott – Nina

„Bevallom, nekem szerencsém volt, ugyanis személyes stylistom, Nóri segített a ruhám kiválasztásában (tudjátok, ő varázsolt nemrég Jackie Kennedyvé is). Tanácstalanul keresgéltem, mire ő megtalálta nekem ezt az áttetsző, könnyed, kristályokkal díszített csodát, amibe azonnal beleszerettem.”

Forrás:
Vogue, Molnár Ancsa

Aki tavasztündérnek öltözött – Vivi

„Ha valaha is eljutnék a Grammyre, biztosan olyan ruhát választanék, ami nem olyan nagyon kirívó, de azért viszonylag feltűnőbb. Tudjátok, amit nem vehetnék fel egy sima szombati buliba anélkül, hogy mindenki bolondnak nézne. Ráadásul kicsit már unom a telet, ez a ruha pedig épp a 2017-es Marchesa tavaszi kollekcióból van, úgyhogy engem ezzel már megnyert magának.”

Forrás:
Vogue, Molnár Ancsa

Szavazzatok!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek