Egyéb kategória

Tanuljatok egy idős nénitől: így legyetek erős nők a mai világban!

Nagyon fontos, hogy minden lány találkozzon az életében legalább egy olyan erős nővel, akire felnéz. Aki önbizalmat ad, inspirál, és minket is arra ösztönöz, hogy megtaláljuk magunkban az erőt. Most egy ilyen nő tippjeit gyűjtöttük össze nektek!

vous - 2017.02.12.
Tanuljatok egy idős nénitől: így legyetek erős nők a mai világban!

Ez a nőalak gyakorlatilag bárki lehet: egy aktivista, egy híresség vagy akár egy családtag. A Your Tango újságírója számára például a nagynénje jelentette ezt a nőt. Ő tanította meg arra, hogyan legyen erős nő a mai világban.

1. A barátságnak gyógyító ereje van – szerezzetek egy igaz barátnőt!

A nagynéném, Ida ápolója egy nap nem jelent meg, hogy segítsen neki lezuhanyozni és felöltözni. Egy üzenetet hagyott neki, amiben elmondta, hogy késésben van, mert a családjának szüksége volt rá. Én éppen kettesben voltam vele, és segíteni akartam neki, de nem hagyta.

Laura egyébként egy szép jamaicai nő volt, mosolygós szemekkel, aki a harmincas éveiben járt. Úgy tűnt, élvezte, hogy Ida tanácsokat ad neki. Ő volt a nagynéném utolsó „új” barátnője az életében. A szükség egy igaz barátsággal ajándékozta meg őket.

2. Az apró rituálék fontosak: örömmel töltenek el és megnyugtatnak

A csokipuding teával sokáig a mi kis közös rituálénk volt. A keze remegett, ahogy megtette az a rövid utat a konyhától az étkezőasztalig. Ő a pudingot vitte, én medig a teáscsészéket fogtam a kezemben.

Forrás:
iStock

3. Alakítsatok ki egy helyet, amit olyan tárgyakkal töltötök meg, amik boldoggá tesznek titeket!

Idának minden egyes részlet fontos volt a lakásában. Egyszer azt mondta, hogy ha van otthon valami, ami nem tesz boldoggá, attól meg kell szabadulni. Matisse és Picasso képei lógtak a falán, minden ablakában zöld növények voltak, és Vivaldi Négy évszaka szólt halkan a szobájában.

4. Bízzatok az idősebb nők bölcsességében és megérzéseiben!

Ha azt mondják, ne találkozgassatok egy sráccal, az nem azért van, hogy elrontsák a kedveteket, hanem azért, mert félelmetesen értik, hogyan működnek a nők és a férfiak.

Nekem Ida azt mondta, a srác, akivel randizgatok, nem az a férfi, aki el fog venni engem. Én akkor nem törődtem vele, túl fiatal voltam, hogy tudjam, mennyi mindent tud az életről.

5. Soha ne hagyjátok abba az olvasást és a tanulást, de mindig maradjatok játékosak!

Mindig lesz valami új, amit megtanulhattok, és mindig lesz valami olyan, amit megtaníthattok egy másik nőnek. Ha befejezte a tanácsadást, utána mindig Scrabble-t játszottunk…

IDE kattintva pedig egy nagymama tökéletes tanácsát olvashatjátok, mit tegyetek akkor, ha megcsaltak!

Ajánlott cikkek