Egyéb kategória

Ezek a városok a legdrágább és legolcsóbb turistalátványosságok – vajon hol áll Budapest?

A nyaralás a pihenésről szól, persze csak a pénztárcánk jóváhagyásával. Ezért általában kénytelenek vagyunk figyelembe venni a szálláson és az útiköltségeken kívül azt is, vajon mennyire drága egy-egy országban eltölteni akár egyetlen napot is. Most összevetették a legnépszerűbb turistalátványosságokat ár alapján, és Budapest is ott van a listán – de vajon hol végeztünk?

vous - 2017.02.17.
Ezek a városok a legdrágább és legolcsóbb turistalátványosságok – vajon hol áll Budapest?

Eddig sem volt titok, hogy egy vakáció New Yorkban nem a legjobb választás, ha egyébként spórolni akartok. De mégsem ez a város lett a legdrágább a Hoppa felmérése alapján! A svájci város, Zürich ugyanis még Amerika legpörgősebbjét is leelőzte; a felmérés szerint egyetlen nap szállással, kajával, taxival és szórakozással együtt 61 000 Ft-ba kerülne. Nem olcsó mulatság, igaz? Mondjuk 57 000 Ft-tal New York sem maradt le nagyon. Nézzétek csak, mi került még bele a TOP5-be ezeken kívül:

  • Koppenhága, Dánia – 54 700 Ft/nap
  • Oslo, Norvégia – 53 500 Ft/nap
  • Stockholm, Svédország – 47 600 Ft/nap
Objektum doboz

És hogy mi a TOP5 legolcsóbb város, ahol még turistalátványosságok is vannak? A különbségek árban nézve elég hatalmasak az előző kategória versenyzőihez képest:

  • Szófia, Bulgária – 13 870 Ft/nap
  • Kairó, Egyiptom – 14 200 Ft/nap
  • Cartagena, Kolumbia – 14 400 Ft/nap
  • Bukarest, Románia – 16 000 Ft/nap
  • Antalya, Törökország – 16 000 Ft/nap
Objektum doboz

A listán összesen 84 város szerepel, legdrágábbtól a legolcsóbbig, és a mi fővárosunk, Budapest sem maradhatott le róla. Végül a 62. helyen végeztünk, egyetlen nap 20 500 Ft-ból jön ki a felmérés szerint. Egyébként többféle szempontot is figyelembe vettek, például hogy míg Kairóban egy 3 km-es taxiút mindössze 323 Ft-ba kerül, addig Zürichben 5880 Ft-ba. Persze lehet választani akár túrabuszt is, ez Kijevben a legolcsóbb 2720 Ft-tal, Budapest is inkább olcsónak számít a 4400 Ft-tal, míg a dobogó legfelső fokára Dubai került a közel 20 ezer Ft-os jegyárával.

Ha kíváncsiak vagytok, a többi ország városa hol végzett, ITT megnézhetitek.

Ajánlott cikkek