baba újszülött

Azta! Egy édesanya önmaga fotózta le a kisbabája születését

A mai digitális világban cseppet sem újdonság, ha egy édesanya szeretné megörökíteni gyermekének világrajöttét. Ám egy kismama konkrétam önmaga intézte ezt az egészet, nem kért fel senkit a feladatra.

A VOUS szerkesztőségében bizony akad egy babafotós, hisz korábban Zsófi már megörökítette egy újszülött életének legelső óráját. Azonban könnyen előfordulhat, hogy ez a feladat, mármint a szülés és a bébi fotózása a közeljövőben az édesanyák feladata lesz. Ez azért így elég meghökkentően hangzik, nem?

baba újszülött csecsemő

A szülésről készült képeknek fontos feladata van – Galisz Virág szülésfotós mesélt gyönyörű hivatásáról

„Amikor vázoltam a VOUS-lányoknak, hogy egy olyan fotóssal találkozom, aki szüléseket fotóz, teljes értetlenséggel álltak a dolog előtt. Ki akarná magát a legkiszolgáltatottabb helyzetben fotóztatni? Amikor mindene torzul, izzad, már órák óta vajúdik, semmilyen helyzetben nem érzi jól magát, zsibbad, fáj, és különben is...”

A cikk itt folytatódik.

Márpedig egy kismama, Lauren Chenault önmaga örökítette meg a babája világrajöttét és életének első mozzanatait. Értitek, miközben SZÜLT. De a 24 éves édesanyáról azt tudnotok kell, hogy foglalkozását tekintve fotográfus – tehát előnnyel indult. Már a második gyermekét hozta a világra, és elmondása szerint az elsőnél is fotózni szeretett volna, ám az akkor meghiúsult, mert neki kellett tartania a saját lábait. Most erre a feladatra külön felkért embereket.

Azért akartam lefényképezni a saját szülésemet, mert így szeretném megmutatni, hogy milyen erősek is a nők. Képesek vagyunk kihordani, majd kitolni magunkból egy másik emberi lényt – ezek alapján éreztem úgy, hogy dokumentálnom kell ezt az egészet. 

Forrás:
Pexels